Прочитај ми чланак

Вучићу и Милу се слошило: Црногорцима опет запленили 6 тона кокаина!

0

Двојица држављана Црне Горе и петорица Бразилаца ухапшени су пре неколико дана у великој акцији полиције на отвореном мору код Зеленортских острва, а на рибарском броду пронађено је око шест тона кокаина, чија вредност се процењује на 350 милиона долара.

Како преноси navy.mil, у акцији је учествовала америчка морнарица, али и Интерпол, а на броду је пронађено 6.000 килограма, највероватније кокаина. Акција је почела још 1. априла.

„Сједињене Државе имају дугогодишњу посвећеност пружању подршке афричким државама у решавању њихових безбедносних изазова у домену поморства“, рекао је генерал мајор америчке војске Грегори Андерсон, који је командовао операцијом.

Органи реда су прегледали брод и запленили око 6.000 килограма кокаина, чија је улична вредност већа од 350 милиона долара, а током акције приведено је седам особа, међу којима су и двојица држављана Црне Горе.

Директор националне полиције Кабо Вердеа Рикардо Гонкалвес саопштио је раније медијима да је дрога нађена у луци Праја, као и да су списи предмета тајни.

Акцију је, како је рекао, извела полиција, преко Централног одељења за истраге о трговини наркотицима.

„Такође смо имали релевантну сарадњу са Федералном полицијом Бразила, Администрацијом за борбу против дроге, Америчком морнарицом и Националном агенцијом за криминал Уједињеног Краљевства“, додао је Гонкалвес.

Од среде ујутру, брод америчке морнарице који је у служби Афричке команде америчких оружаних снага (Africom), усидрен је код града Праја.