Прочитај ми чланак

Вучићу, ако до Сретења не буде мораторијума за литијум, десиће ти се народ!

0

Из реакције власти на најављену народну иницијативу о мораторијуму на ископавање литијума у Србији јасно се види њихова нервоза када се има системски приступ у решавању проблема. А из хистеричних напада на Сава Манојловића након најаве да ће се ићи у нову блокаду Србије и изборног процеса уколико се актуелни сазив Народне скупштине не буде о тој иницијативи изјаснио види се панични страх власти од народа који на улици има јасан и достижан циљ.

Због тога дајемо пуну подршку народној иницијативи и Саву Манојловићу. Унапред упозоравамо власт да се по овом питању не крију иза било каквих правних процедура већ да у првој половини фебруара закажу ванредну седницу Народне скупштине и тамо се преко посланика експлицитно изјасне да ли су за то да Рио Тинто може да копа литијум у долини Јадра.

Ствар је крајње једноставна, уколико Александар Вучић и његови најближи сарадници нису узели паре или неке друге бенефите и на име тога обећали дозволе за рудник литијума, онда не постоји нити једна правна препрека да се рецимо на Сретење прогласи мораторијум. Уколико се то не деси, онда грађани имају сва морална и политичка права да као 1804. на Сретење подигну свој глас и сами се изборе за право на живот!

Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет