Прочитај ми чланак

ВУЧИЋИЗМИ: Као индијски врач призивам кишу, да Звезда и Партизан играју Европу…

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да очекује да ће се "вербални сукоб" премијерке Ане Брнабић и министра Ненада Поповића завршити разговором и додао да председница Владе има његово пуно поверење.

Одговарајући у касарани „Мија Станимировић“ у Нишу на питање новинара, Вучић је рекао да „верује да ће све то бити у реду“ и да не мисли да је Поповић имао злу намеру.

PRINTSCREEN N1

„Није његово да процењује да ли је Бриселски споразум ‘мртав’ и да ли смо ‘завршили’ са европским интеграцијама. Он, као председник политичке партије, има право на мишљење, али као члан Владе – није његов посао да то процењује“, рекао је он.

Вучић је оценио да је Поповић требало да се прво консултује с премијерком о томе. Он је додао да је то питање за премијерку, а да он само износи своје мишљење.

Министар без портфеља Ненад Поповић изјавио је у суботу да је „Бриселски споразум мртав и да „европских интеграција Србије више нема“, на шта му је премијерка одговорила изјавом да је то супротно ставу Владе. Премијерка Брнабић упозорила је да је сваки министар дужан да спроводи договорену политику, наводећи да су они министри који то нису у стању, „слободни да напусте“ Владу Србије.

Поповићева Српска народна партија (СНП) је у недељу узвратила саопштењем да је „спремна да не буде део Владе Србије“ ако смета некоме то што „бране Косово и Устав Србије, што желе да јачају пријатељске односе са Русијом и Кином и што кажу да неће да дају ни метар земље, нити да због европских интеграција буду геноцидан народ“.

„Нека смене министра (Ненада) Поповића и саопште грађанима да су га сменили јер се залагао за поштовање Устава и Резолуције 1244 по питању Косова. И зато што није био спреман да прекрши заклетву коју је дао на Уставу, као и сви други министри, да је читаво Косово Србија. Ни метар мање“, саопштила је СНП.

О роду кукуруза, фудбалу, Фијату…

Председник Србије оценио је у Нишу да ће „пољопривреда бити добро“, додавши да очекује рекордан род кукуруза и да је јучерашња киша добродошла, посебно за соју.

„Као индијански врачеви, сваки дан молим кишу да падне да би додатно помогла роду. Кад видите све бриге своје земље, секирате се да ли ће пасти киша, да ли ће Раднички да избаци Флору“, рекао је Вучић и објаснио да фудбалска такмичења доносе зараду, те да гледа „колико је то евра мање или више за Србију“.

„Зато се надам да ће Партизан и Звезда да играју у Европи јер – колико сам разумео, Лига Европе доноси 10 милиона евра, а Лига шампиона 20 милиона евра“, рекао је Вучић.

Оценио је и да је раст бруто домаћег производа од 3,5 „врло пристојан“, а и да, упркос неким проблемима, „све иде добро“. Рекао је да је било проблема јер је Фијат спустио производњу, да ће проблема бити и због ремонта Рафинерије, као и да има још неких проблема.

„Али све у свему иде добро, као што видите“, рекао је Вучић.