Прочитај ми чланак

Вучићево ширење панике дало резултате: У Чачку шећер набављају на кашичицу

0

У Чачку за сада нема несташице најтраженијих намирница, али трговци у радњама које смо посетили кажу да им шећер у набавци дају на "кашичицу". Према речима једног од власника малопродајног објекта у том граду, пре петнаестак дана био је сведок у "Лидлу" када је човек купио три палете шећера.

„Ишао сам у набавку, један мушкарац је купио толику количину шећера. Не разумем због чега. Ми се међусобно познајемо, чак смо и у једном удружењу. По свој прилици, појединци су нашли ова тешка времена да зараде. На непоштен начин. Али такви смо ми Срби“, каже он.

Наш саговорник наводи да углавном у набавци има свега, осим што им, од поменутог случаја, шећер дају на „кашичицу“.

„Није ми јасан поступак таквих људи. То је стварно срамота“, закључио је он.

Још један медијски наступ председника Србије у коме је најавио нуклеарни рат, проблеме са храном, струјом, горивом, никад тежи период за Србију поново је изазвао панику због чега су јутрос у трговинским ланцима забележене гужве и масовна куповина прехрамбених артикала, највише уља и брашна.

У трговинским радњама су нам потврдили да је повећана потражња за свим прехрамбеним артиклима, али да још увек нема несташице, требовања су нешто већа, али нема најава ни сигнала да би могло да дође до поремећаја на тржишту.

„За сада нећемо ограничавати куповину за разлику од неких мањих радњи, али рачунамо на савест купаца, да ће мислити и на друге“, кажу у „Лидлу“.

У чачанским трговинским малопродајним објектима има робе, али су цене – да те заболи глава, наводе житељи града поред Мораве.

„Ја не могу да идем за килограм шећера или брашна у велике маркете. Принуђена сам да их набавим у најближој радњи, али цене су за 30 до 40 одсто веће у односу на Роду, Лидл или ДИС“, испричала нам је једна бака. Према њеним речима, за килограм брашна издваја од 90 до 100 динара, а шећер стаје 95.

„Дете моје, имам пензију 16.300, када платим рачуне, купим лекове, једва се прехраним. То је наш „економски тигар“ о коме су сваки дан, у ранијем периоду причали на телевизији. Мука ми је од њихових лажи које износе свакодневно у медијима. Шта да вам кажем када је килограм масти 350 РСД“, каже ова седамдесетчетворогодишња старица за наш портал.

Све у свему, Чачани кажу да су научили на тешка времена, па ће и оно које долазе – преживети.

„Научили смо на разне начине живота. Имали смо бомбардовање, санкције, чекали у реду за један хлеб, ваљда ћемо и време које нам иде у сусрет издржати“, поручили су саговорници.