Прочитај ми чланак

Вучићевићеве лажне вести и ширење панике

0

Није се уредник "најпродаванијих и најчитанијих" новина у Србији - Информера, Драган Ј. Вучићевић, прославио писањем истине, о чему сведоче многи судски поступци, али и истраживање правих новинара.

Међутим, ширење неистине у доба пандемије коронавируса може изазвати панику, поготово ако се лажне вести односе на појединце, ма ко ти појединци били. Овога пута, као и сваког претходног, на удару уредника Информера нашли су се председник Странке слободе и правде Драган Ђилас и лидер Двери Бошко Обрадовић.

– Ђубрад, олош и најгори људски талог на челу са тајкуном Драганом Ђиласом и лудаком Бошком Обрадовићем покушавају да политички профитирају на епидемији! Измишљају, лажу и мрзе. Они би жарко желели да се у Србији деси Италија, да имамо бар 1.000 мртвих. Тешко њима са њима самима – написао је Драган Ј. Вучићевић на Твитеру.

Са једне стране, када се овако нешто напише, потребно је да се оваква тврдња подупре доказима. Како и на који начин било ко у Србији може да пожели да „нам се догоди Италија“. У свакој нормалној земљи у року од неколико секунди, неко би за овакву тврдњу моментално био приведен на информативни разговор. Уколико су тврдње тачне, исте секунде се креће у акцију хапшења оних који овако нешто планирају или желе. Уколико тврдње нису тачне, иза решетака иде онај ко тврди и шири панику. Јер, како је и сам Вучићевић написао: „Ширење лажних вести и изазивање панике је озбиљно кривично дело у условима ванредног стања“.

Да институције у овој земљи раде, Драган Ј. Вучићевић би само на основу наслова, који су у почетку, у складу са политиком државе, излазили у Информеру, завршио у затвору. Међутим, кад се власт спрдала са коронавирусом, зашто не би могао и уредник главног гласила председника државе Александра Вучића.

Foto: Printscreen

Док је Вучићу вирус био „најсмешнији у историји“, био је и Драгану Ј. Вучићевићу.

Foto: Printscreen

Међутим, када је Савез за Србију и управо Драган Ђилас указивао на све што се дешава по свету у вези са коронавирусом, те да би било паметно на време забранити јавна окупљања и предузети превентивне мере, гласило Српске напредне странке на чијем челу је Драган Ј. Вучићевић је овакву идеју назвао „БОЛЕСНИ ПЛАН СЗС“.

– Ђиласови медији већ траже да се због вируса забране јавна окупљања и откаже кампања! – писало је на насловној страни овог реномираног медија.

Када су схватили да су смејањем око вируса изгубили можда пресудних десет дана у сузбијању пандемије, онда су политичари почели да криве „неодговорне грађане“, а уредник Информера, наравно, Драгана Ђиласа и Бошка Обрадовића.

Уколико је истина да Ђилас и Обрадовић „желе Италију у Србији“ и то се докаже, моментално их хапсити. Уколико се тврдња испостави лажном… Па… Србија је ово. Онда ништа.