Прочитај ми чланак

„Вучићевић и Информер све податке добијају из БИА“

0

Све податке које главни и одговорни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић објављује у свом листу добија из Безбедносно информативне агенције (БИА), рекао је бивши припадник Одељења за тајно праћење МУП-а Милан Думановић, што је потврдила и новинарка КРИК-а Бојана Јовановић.

Думановић је у „Утиску недеље“ описао ситуацију из 2012. и 2013. годиине када је Одељење за тајно праћење МУП-а у коме је тада био, радило на заштити Вучићевића зато што је он пријавио да постоје претње по његов живот.

Foto:Screenshot/Youtube/Jutarnji Program TV HAPPY

„Видео сам то својим очима када сам радио на његовој заштити, када Вучићевић напушта своју зграду у касним вечерњим сатима, а онда долазе два службена аутомобила, затамљена са ротацијама, где он седа, и одлази са њима и после неколико минута ми установљавамо да се ради о припадницима БИА“, навео је Думановић, додајући да је Вучићевић „ишао тамо да добије оно што треба да објави за сутра“.

На ту тврдњу се надовезала новинарка КРИК-а Бојана Јовановић, која је истакла да је Вучићевић на суђењу са Стеваном Дојчиновићем признао да податке добија из Безбедносно-информативне агенције.

„Ми имамо ту потврду, јер рецимо када је Информер објавио фотографију уредника Стевана Дојчиновића на улици са једним човеком, данима су водили кампању да нас дискредитују… Информер је у једном тексту имао цитиране разговоре које је наш уредник водио са колегом и то у нашој канцеларији… тада смо оправдано сумњали да смо озвучени“, рекла је Јовановић и додала:

„Ту потврду смо добили касније када је Дојчиновић тужио Информер, а Вучићевић на суду рекао да је цео транскрипт тог разговора добио од БИА“.