Прочитај ми чланак

ВУЧИЋЕВИ ОПОЗИЦИОНАРИ се сукобили због амбасадора Русије

0

На друштвеним мрежама јуче је преношен твит Војислава Шешеља, лидера радикала, на рачун историчара и колумнисте Данаса Николе Самарџића.

– У веома лепој успомени остао ми је један од највећих српских историчара и истакнути српски националиста и русофил, академик Радован Самарџић, с којим сам био у срдачном пријатељским односима. Зато је моја туга огромна кад видим колики је издајник постао његов син Никола. Авај, Боже! – написао је Шешељ.

Овај твит су портали под контролом власти довели у везу са Самарџићевим твитом у коме он предлаже да Београд протера амбасадора Русије због хапшења вође демонстраната опозиције у Москви.

„Једини захтев опозиције у овом тренутку мора бити протеривање руског амбасадора. Све остало није опозиција“, рекао је Самарџић реагујући на вест да је лидер руске опозиције Алексеј Наваљни завршио због алергије у болници, иако по речима својих адвоката, од алергије досад није боловао.

Полемика на друштвеним мрежама да ли опозиција у Србији треба да реагује на репресију над опозицијом у Русији, која тражи фер услове на локалним изборима у септембру, пренели су и поједини таблоиди у штампаном издању.

Никола Самарџић однедавно води удружење Глас, које наступа као политичка организација која је чврсто за ЕУ и НАТО. У данашњем интервјуу Данасу Самарџић је изјавио да је лидер СНС и председник Србије Александар Вучић „све нервознији јер га буше и изнутра и споља“.

https://twitter.com/srbininfo/status/1155913066493743104?s=20