Прочитај ми чланак

ВУЧИЋЕВА СРБИЈА: Син Шабана Шаулића ће бити конзул у Цириху!?

0

Након објаве да бивша министарка правде, Нела Кубуровић, чека постављење на место амбасадора у Стокхолму, јутрос је у медијима осванула вест да ће Михајло Шаулић, син покојне легенде народне музике, бити будући конзул Србије у Цириху.

Како се наводи, млађани Шаулић је био већ на два састанка у Министарству спољних послова код Николе Селаковића у пратњи своје мајке, која је према писању прорежимских медија успела да га извуче из дугова у које је упао и врати 80.000 евра које су од њега потраживали повериоци.

Додаје се да у Шаулићевој биографији пише да је менаџер по занимању, те да је то све од његових квалификација.

Треба подсетити да су пре четири године медији пренели да је почасни председник Социјалистичке партије Србије, Милутин Мркоњић, прогурао Михајла Шаулића, који му је био десна рука док је био министар, за саветника у ПИО фонду, упркос препоруци Владе да се смањи број људи на тим местима у фонду. Тиме је Шаулић постао трећи саветник директорке ПИО фонда, Драгане Калиновић, чије се име и раније кроз медије провлачило и повезивало са расипањем новца.

Блиске везе породице Шаулић са СПС, потврдиле су се и приликом трагичне погибије Михајловог оца Шабана, 2019. године. Према тврдњама Шаулића, прва особа коју је позвао након сазнања да му је отац настрадао, био је Ивица Дачић, који је обављао функцију министра спољних послова.

Вест да ће Михајло Шаулић бити постављен за конзула у Цириху, изазвала је бројне коментаре на друштвеним мрежама.

– Није проблем ко је чији син, већ то што се на место генералног конзула поставља неко ко нема квалификације, а ни конзуларно искуство. Било би занимљиво видети и диплому новог конзула. Ово је само једна у низу срамота наше разваљене земље под СНС. Све им је „Па шта“ политика – тврди Борко Стефановић, потпредседник Странке слободе и правде.

– Господин је син Шабана Шаулица. Неком име и презиме оца квалификација за све, неком ни године службе, јер нема партијску књижицу. Фуј – констатује Пливајући замајац.

– Син Шабана Шаулића постављен за конзула у Цириху, Тапшач амбасадор у САД и Колумбији, овај клипан у УН… Ко зна колико је дугачак списак неспособних паразита расуто по свету – пита се Владимир Николић.

– Изгледа да му је једина квалификација то што је син Шабана Шаулића – каже Владимир.

– А ‘ладно је могао бити конзул Сабора у Гучи или „Прођох Левач, прођох Шумадију“. Али није ни ово лоше, као компензација – тврди Мирољуб Поповић.