Прочитај ми чланак

Вучићева саветница оптужује Дачића у писму које је процурило у јавност

0

На интернету се појавило својеручно потписано писмо Сузане Васиљевић, саветнице за медије Александра Вучиа и једне од главних полуга за пропаганду владајуће странке у Србији.

У време када је Ивица Дачић био министар полиције, Васиљевићева је такође била саветница за медије, али је након свађе са министром Дачићем напустила његов кабинет.

Управо тада настаје писмо које доноси многе занимљиве детаље не само о политичкој сцени Србије, него и о односима садашњег министра спољних послова Србије са иностраним амбасадорима и начину на који Србија у Европи и свету лобира за своје интересе, пише Поскок.

– С обзиром да нам прилике неће дозволити да се видимо, а ја не могу да не кажем оно што ме у последње време мучи, ово је једини начин да ти то пренесем. Ја сам дошла у МУП Србије на твој захтев, одбивши понуду Телекома да будем шеф маркетинга (коју ми је Радујко упутио три дана после тебе). Дошла сам и од Бироа са шест запослених, направила озбиљно одељење од скоро 20 људи, wеб сајт, новине, медијску мрежу и видео сервис. Никада за ове, скоро две године, нисам урадила ништа што би тебе компромитовало, ни као министра ни као председника СПС-а.

Штитила сам твоје интересе, заустављала непожељне чланке у новинама и прилоге на телевизији, заустављала штампање Правде, радила политичку кампању у међународној заједници, не зато што сам шпијун, већ зато што сам први пут била у могућности да подржим нешто за шта сам мислила да је добро за моју земљу. Када су ти Американци, Французи и Немци окренули леђа, ја сам са Бранком јурила амбасадоре по Београду да их молим да те разумеју. По граду ме прозивају јер своје приватне везе користим да теби заказујем састанке са министрима других земаља. Уз мене је дошла и подршка Наташе Кандић, Биљане Ковачевић Вучо, НУНСа, ОЕБС-а и многих других, који су са подозрењем гледали твој долазак на власт. Можда ме неки у СПС-у нису волели, али они који су те до тада мрзели почели су да те гледају са одобравањем.

На новинарским трибинама је хваљена одлука Ивице Дачића који је „једини довољно храбар“ министар па је за шефа Бироа за медије довео човека који није из странке, него је професионалац. ОЕБС нас је у званичном извештају прогласио најбољим оделењем у МУП-у… То није била само похвала мени. Ја сам је схватала као наш заједнички посао. Ово што се сада дешава је довело до тога да ми је ужасно криво што сам и један једини дан живота провела радећи за тебе. Прво си Бранка оставио на цедилу јер „нећеш своју каријеру да везујеш за њега“ (како си ми онда у Вашингтону рекао), а сада и мене јер једном људском отпаду не можеш да кажеш не. Како сам ја тачно тебе могла да спречим да је поставиш на место шефа Бироа? Па зашто онда то ниси урадио? Зашто ној не кажеш прави разлог него јој објашњаваш у смс порукама (које она наравно даље шаље нама) да не можеш да нас отераш сада и да она зна зашто!

И дозвољаваш да једна бивша проститутка моје, Бранково а на крају и твоје име, повлачи по интернету и телевизији, да мени прети батинама и шаље вулгарне смс поруке. У страним извештајима које круже ових дана по Београду се каже да „бивша пословна пратња, коју је Ивица Дачић упознао у ресторану „Qуе Пасса“ води кадровску политику по МУП-у“. Да ли си се ти све ове године борио за то да у једном дану изгубиш све због неког таквог? Због особе која јавно у Градској скупштини твог сниматеља, пред још педесет људи, хвата за дупе и зове га да дође код ње кући!!!

Да ли је у реду да се Драган Марковић смеје док ми саопштава да си га из Бугарске звао да ми пренесе да се на Дану полиције не експонирам јер ће Ивана да се љути? Или да не могу да идем на ТВ Пинк, као председник организационог одбора Дана полиције, јер ће то Ивану да нервира?

А онда с пуним правом Милошу Опарници у Монетвидеу кукаш како је МУП грозна институција и како прави људи због шљама не могу да дођу до изражаја!!! Па коме на овом свету ти онда можеш да објасниш своје одлуке???? Шта ја да кажем новинарима који ме зову и питају да ли знам да ми је шефова жена завршила у болници под нервним сломом пре неку недељу, због афере са неком циганком?

Шта да кажем представницима амбасада којима се за помоћ обраћају фунционери твоје странке жалећи се на Ивану (знам и којим амбасадама и који функционери али ти нећу рећи имена да људи после пакао од ње не би преживљавали). Зар ја после 42 године живота не смем на миру да изађем из куће јер мислим да ће ме психопата сачекати негде на улици и избости ножем?

И зар ти после две године заједничког рада немаш храбрости да ме погледаш у очи и кажеш ми шта мислиш о мени и где је тачно настао проблем у нашој комуникацији него ове одвртане поруке шаљеш њој? Сви представници Међународне заједнице, ОЕБС-а и невладиних организација су обавештени о акцији која се води против мене.

С обзиром да сам ја професионалац и да још увек радим за тебе, нисам никоме рекла ко заиста стоји иза овога. Не због тебе, већ због мене саме и твоје породице. Сви мисле да су то људи из СПС-а јер су јој они једини пријатељи на тој лажној страници Фацебоока. Зато те молим да свој проблем решиш ускоро, на овај или онај начин – поручује се у писму Сузане Васиљевић.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!