Прочитај ми чланак

ВУЧИЋЕВА ПОЛИЦИЈА претукла неколико новинара (ВИДЕО)

0

У одвојеним инцидентима, Вучићева полиција је претукла чак четворо новинара, од тога две девојке, не марећи што им говоре "ми смо новинари, на радном смо задатку".

Припадници МУП-а Србије око 23.30 потиснули су демонстранте у Булевару краља Александра према околним улицама а у интервенцији су повредили извештача агенције Бета, упркос томе што им је показао новинарску легитимацију.

Они су га тукли пендрецима, иако им је ставио до знања да је новинар на задатку, чак и онда када је пао на земљу.

Новинар Бете задобио је повреде и посекотине по глави и код ока, а полицајци су се враћали да га туку на земљи. Интервенцији је претходило испаљивање велике количине сузавца.

И новинара портала Нова Марка Радоњића, који је вечерас извештавао са протеста у Булевару Краља Александра код Правног факултета, претукла је полиција, што је он успео и да сними.

Булевар краља Александра вечерас је био поприште највећих сукоба између припадника специјалних јединица и демонстрантима који већ друго вече за редом протестују у Београду.

Радоњић је управо извештавао о сукобу који је ескалирао бацањем веће количине сузавца, са једне и каменица демонстраната са друге стране, када је припадник Жандармерије почео брутално да га ударао пендреком.

Иако је Радоњић полицији упорно говорио да је новинар и да је на задатку, припадник Жандармерије се није обазирао него га је и даље ударао.

Такође, и његове колегинице Милицу Божиновић и Наташу Латковић напала је полиција. Милицу су ударили пендреком по прстима и избили јој телефоне из руке. Наташу Латковић полиција је гурнула. Обе новинарке су се легитимисале полицајцима, међутим њих то није интересовало и наставили су да их гурају и нападају.

“Ја сам новинарка, зашто ме ударате, ја сам новинарка”, рекла им је Божиновић, а полицајац је наставио да их гура и удара.

У току инцидента код Београђанке бачен је и сузавац.

“Ово је катастрофа. Није их занимало то што смо новинарке. Ударио ме је по прстима пендреком два пута, Наташу је гурнуо. Почела сам да се тресем”, рекла је Милица.