Прочитај ми чланак

Вучићев Карић напао Русију: Дали смо им све, а нама нема јефтиног гаса

0

Бизнисмен Богољуб Карић, гостујући у једној емисији, говорио је о ставовима на неке од кључних политичких тема, као што су односи са Русијом, али и решење за Косово и Метохију. Карић је истакао да би волео да Влада из Приштине одржи седницу у Београду, сматрајући да би то био искорак у побољшању односа са Албанцима.

„Све су продали, јер су неспособни да произведу, па нас продају странцима и постајемо робови западних бизнисмена“, рекао је на почетку свог гостовања Карић коментаришући бројне инвестиције у Србији.

На констатацију водитеља да је „НИС“ отишао у руке истока, Карић каже да смо руској страни поклонили највећи капитал који смо имали.

„Нисмо ништа специјално добили за то. Нисмо добили гас за 100 евра, као што га има Белорусија, него га плаћамо не знам колико. Нама Русија не може да се одужи никада. На њима је да обезбеде трајни и вечни уговор за нафту. Куб гаса за 100 евра или долара, па то је ништа за њих“, рекао је Карић у емисији на К1 телевизији и додао да би то за Србију била значајна олакшица.

Коментаришући свој политчки ангажман, Карић наводи да после свих година не би био добар политичар, а ево како би решио питање Косова.

„Ја сам тада Милошевићу написао 73 станице које је он предао тамо првом премијеру Радмиловићу, где сам предложио да се на Косову и Метхоији све приватизује, да се 51% прода и написао коме све. Да се прода Русима, Енглезима, западњацима… 49% припало би осталим акционарима, било српским, било албанским и до сукоба не би дошло. Имали бисмо мир и стабилност. То је све прошло, мене никада нико осим Ђинђића, није звао да било шта предложим“, рекао је Карић.

Он је додао да је његов предлог укључивао то да Србија што пре уђе у Европску унију.

„Ту нећемо бити више у опасности. Ни Срби, ни Албанци. Од тада ме више нико није звао. Волео бих да наш председник директно преговара са председником Косова, или премијером. Да оде у Приштину на доручак, или они да дођу у Београд. Исто то важи и за Загреб. Ми морамо то решити“, рекао је Карић.

Истиче и да би сваком Србину на Косову, Албанац требло да буде гаранција, а не било „какве армије“.

„Биће му гаранција кад му каже председник Косова или премијер, или њихове старешине кажу на пример: Карићу у Пећи да се да хлеб преко реда, па сваки албанац ће то испоштовати“, иситче Карић.

Карић сматра да Косово одговора свим политичарима, јер од њега праве „палестинско питање“.

„Ја бих волео да приштинска влада одржи седницу у Београду, а наша да оде у Приштину, као што је Вучић напаравио величанствене односе са Грчком и Мађарском, али и Руминијом, Словенијом…“, рекао је, између осталог, Карић.