Прочитај ми чланак

Вучићев кадар који је гласао против Русије у УН је амерички држављанин са 4 стана

0

Стални представник Србије у Уједињеним нацијама Немања Стевановић, који је на ванредној седници Генералне Скупштине УН гласао за Резолуцију којом се "осуђује руска агресија над Украјином", Вучићев је човек од поверења и био му је саветник још док је овај био премијер Србије.

Према подацима са сајта Агенције за спречавање корупције, Стевановић је упоредо још од 2012. године и председник Надзорног одбора „Политике“, за шта прима 120.000 динара месечно, а у регистру стоји и да је власник 4 стана. Купио је гарсоњеру од 23 квадрата, трособан стан од 73 квадрата је добио у наследство, а за још једну гарсоњеру од 16 и једнособан стан од 38 квадрата, има уговор о доживотном издржавању. Власник је и аутомобила Алфа Ромео 159 из 2009. године. То је само оно „скромно“, што се званично води као његово.

Aмбасадор Србије у УН Немања Стевановић

 

Као државни секретар у Министарству спољних посова, од 2016. до краја октобра 2020. године примао је 95.500 динара месечно.

По струци је адвокат, а након дипломирања на Правном факултету у Крагујевцу, Магистрирао је право на Универзитету Фордхам у Њујорку. У међувремену је био на разним дипломатским функцијама у МСП, али и специјални саветник Александра Вучића у време када је био премијер. Пре него што га је 2016. године Ивица Дачић именовао за државног секретара у Министарству спољних послова, био и председник Управног одбора РТБ Бор.

Овом дипломати од јуче јавност замера и екстремно лош изговор енглеског језика, иако је магистрирао у Њујорку, а према званичним  подацима из биографије са сајта МСП, енглески је и једини страни језик којим се служи иако је амбасадор у УН.

Стевановић је на ванредној седници Генералне Скупштине УН срицао на енглеском језику написао текст што је изазвало без грађана који га издржавају.

Иначе, Немања Стефановић, који је у име народа Србије гласао за Резолуцију против Русије у Уједињеним нацијама, син је Видосава Стефановића, писца из Крагујевца. Држављанин је Америке, ожењен је Американком са којом има двоје деце.

У изузетно је блиским односима са Александром Вучићем, који га је од доласка на власт наградио чланствима у Управним одборима (све плаћено из буџета): „Политике“, ФАП Прибој (2013-2019), РТБ Бор (2014-2019). Такође је све време и председник српско-индијског привредног комитета, српско-швајцарског привредног комитета, српско-чешког привредног комитета, српско-баварског привредног комитета…

Новинар Таблоида Предраг Поповић на Твитеру је објавио да је његов отац Видосав Стевановић подржао НАТО бомбардовање, па да га не би изненадило ни ако његов син Немања подржи бомбардовање Србије због Русије. Такође је истакао и да га је на место државног секретара у амбасади у Вашингтону својевремено поставио поставио Вук Драшковић.

https://t.co/FYWoSxApTD