Прочитај ми чланак

Вучићев хитни Савет – не зна се ко има „јачу“ диплому

0

Напредњачки лидер Александар Вучић данас је сазвао хитну седницу Савета за националну безбедност поводом дешавања на северу Косова и Метохије, а упркос свој "хитности" та седница биће одржана сутра од 10 сати. Та чињеница, али и сам састав Савета за националну безбедност привукла је велику пажњу на друштвеним мрежама.

– Председник Вучић је сазвао Савет за националну безбедност. Чланови: Ана Брнабић – фалш диплома, Стефановић – фалш, Вулин – фалш, Бата Гашић – фалш. Најписменија је дактилографкиња. Ни Број 1 их не би овако скупио – навео је на твитераш Градјанин на овој друштвеној мрежи.


И заиста, да је неко намерно желео да окупи овакав кадар на истом месту – тешко да би то успео као што је урадио Александар Вучић. Јер, Ана Брнабић је до дипломе дошла на Нортхwоод Универзитету, који је на 911. месту у САД, док се у свету не налази ни у првих 1.000.

Александар Вулин, који је рођен у Новом Саду, Правни факултет је завршио у Крагујевцу, док су о образовању Небојше Стефановића и Братислава Гашића, као и начину на који су дошли до дипломе, већ испредане бројне приче.

Али, зато ће на седници Савета за националну безбедност ствар покушати да извуче Александар Вучић, „најбољи студент у историји Правног факултета“.

Подсетимо и то, седница Савета за националну безбедност одржава се сутра након што су специјалне јединице косовске полиције (РОСУ) у непосредној близини прелаза Јариње и Брњак заустављале возила са КС ознакама, скидале су им таблице, па су на возила стављали такозване привремене приштинске пробне ознаке.

Хитна седница, али може сутра

Све то је последица онога што је потписано 14. септембра 2016. године, када је рок важења таблица продужен на пет година, а како је тај рок истекао и није додатно продужен, дошло је до скидања таблица на аутомобилима.