Прочитај ми чланак

Вучићев Босанац са хулиганима напао народ, па са СНС фалангама кукавички бежао!

0

Власник компаније Монтоп ХРС Марко Босанац Боске нашао се међу групом момака која се на Мосту слободе сукобила са окупљеним грађанима који су протестовали. Када им је народ пружио отпор, бежали су колико их ноге носе да би сачували главу на раменима.

Приликом блокаде моста због Закона о експропријацији, измена Закона о референдуму и мултинационалне компаније Рио Тинто, дошло је до сукоба између момака који су аутомобилима дошли на мост и окупљених грађана.

Како сазнаје 021.рс, међу групом хулигана која се сукобила са грађанима, налазио се и власник компаније Монтоп ХРС Марко Босанац Боске. Босанац је носио црни качкет и обичну маску. У почетку је био међу групом која је изашла из аутомобила и није улазио у вербалне сукобе са грађанима.

Како се види на снимку портала 021.рс, он је у једном моменту прошао поред кола, пришао једном од демонстраната и ударио га у главу.

Након тога је дошло до „стампеда“ демонстраната, који су најурили групу. Убрзо је дошло и до сукоба код Полицијске управе Нови Сад, после чега је група момака побегла.

Марко Босанац Боске је власник компаније Монтоп ХРС, која успешно послује у Новом Саду. Између осталог, власник је предузећа Montop Pro, Montop Group, Montop Pro Technology, док је сувласник Top Work-a, које се налази у ликвидацији. Како се наводи у једном разговору објављеном пре неколико дана, Монтоп Про је „зачетник пројекта развоја најсавременијих оптичких телекомуникационих мрежа у Србији“.

Компанија Montop HRS претходних година је добијала послове од појединих комуналних предузећа у Новом Саду и Војводини, о чему су причали опозициони политичари.