Прочитај ми чланак

Вучићев блам године, на Пинку помешао Лајбница и Лајпциг ВИДЕО

0

Александар Вучић, председник Србије, направио је малу грешку у корацима, жаргонски речено и користећи њему блиску кошаркашку терминологију.

Вучић је током гостовања на телевизији Пинк гворио о утакмици Црвене звезде против Лајпцига, када је рекао следеће:

„Ја сам то гледао пошто сам сад водио Вукија (сина Вукана, прим. аут) на Звезда – Лајбниц, и сад, незадовољни људи, пошто води Лајбниц. Ја се нервирам, секирам, жао ми је, нормално је кад… Али сад да их критикујем, па чекајте, људи, Па само тај Симонс вреди више од целог Звездиног тима“, рекао је, између осталог, Вучић.

И све би било у реду да није побркао појмове. Наиме, ривал Црвене звезде је био Лајпциг, тим из Бундеслиге основан 2009- године који је последњих година прави хит у немачком шампионату.

Са друге стране, Лајбниц је презиме чувеног немачког филозофа, математичара, проналазача, историчара и дипломате, Готфрида Вилхелма.

Овај човек, који је сматран једним од највећих генија у историји Немачке, рођен је у Лајпцигу, због чега, између осталог, по њему име носи и велики број установа, између осталог, и у Лајпцигу.

Додуше, можда је председник мислио на градић у Аустрији, али с обзиром на то да није ни схватио своју грешку – том приликом поновљену ради потврде – тешко да ће мистерија бити решена у скорије време.