Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Звали су ме из Демократске странке да ме питају за здравље

0

Председник Србије Александар Вучић каже да су га, када му се прошле недеље погоршало здравствено стање, звали бројни светски и регионални званичници.

Додаје да су га звали и многи из наше земље, а на „циничне, заједљиве и уопште непримерене коментаре политичких противника“, Вућић каже: „То је до тога ко је какав човек“.

„То нема везе с политичком припадношћу, имате добре и лоше људе и у мојој странци и у неким другим странкама“, рекао је Вучић у емисији „Ћирилица“.

Како каже, злуради коментари су га само подстакли да се још више бори и да ради још више за Србију.

Подсетио је да су га звали из региона готово сви политичари, Заев, Рама, Додик, између осталих, али и Макрон, који му је послао и поруку, затим саветници канцеларке Меркел, Бојко Борисов, Салвини и многи други.

Што се Србије тиче звали су га, каже, многи, Шешељ, на пример, Чедомир Јовановић, али и неки из ДС.

Вучић је пбјаснио зашто често јавно реагује и одговара на сва питања новинарима.

„Волим када ми поставе нека од тих питања, да укажем шта је неистина. Да бих могао бар део неистина да победим и да кажем да су неистине“, рекао је Вучић у емисији Ћирилица на Хепи телевизији.

„Када свакодневно имате милионе профила који шире неистину о вама, а ви имате један профил са којег можете три пута дневно да одговорите… Онда се питате да ли да се понашате онако како се понашао Коштуница, или Тадић, који је по том питању био нешто модернији. Да се једном месечно појавите, да се не ‘прљате’…А када се сваки дан обраћате, добар део људи почне да вас мрзи“, рекао је Вучић.

Не знате, каже, шта да урадите, али ако пустите да лаж прође, без одговора, људи ће помислити да је лаж – истина.

Зато је, каже, био задовољан што га је новинар Н1 питао за наводну продају оружја Украјини и умешаност оца министра полиције, укључујући и коментар да не треба да ради свој посао ако не може да издржи питања, јер му је то пружило прилику да одговори и да каже нешто о чему, иначе, не би говорио.

„Био сам врло задовољан тог дана“, рекао је, мада, истиче, има различчитих мишљења да ли треба реаговати тако да одгурне телефон који му је новинар уносио у лице, или да одговори, за шта се он определио.

Сигурно је, каже, да би неко волео да је одгурнуо телефон, а он, поновио је, воли када га нападују, јер му тиме дају прилику да одговори, као што је у том случају одговорио да су његови политички противници показали само део једног документа који је требало да дискредитује оца Небојше Стефановића.

„Онда ми је то пружило прилику да казем да је то папир на којем нема ништа“, рекао је Вучић.

Задовољан је и што је све то могуће у Србији, без обзира да ли би тако нешто могло да се догоди у некој другој земљи, као што је, додаје, у Србији могуће да упадате у јавни сервис, нападате полицајце, стављате ланце и катанце на државне институције, организујете незаконите, односно ненајављебе поротесте, а да нико није на њима претучен или стотине ухапшене, као што се то дешава у неким другим земљама.

„Зато је добро да питају, само да не буде насиља, то увек кажем. Ми не смемо да заборавимо судбину Ранка Панића, један човек је страдао 2008 године, за време власти Ђиласа, Стефановића, Јеремића и свих осталих, само због тога што је желео да прошета до РТС, оно што они раде сваки дан“, навео је председник.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!