Прочитај ми чланак

Вучић: Замолио сам Лончара да се извини због изјаве о црногорском народу

0

Председник Србије Александар Вучић казао је да је замолио министра здравља Златибора Лончара да се извини због изјаве којом је увредио црногорски народ.

Вучић је, током обиласка Војске Србије у касарни на Топчидеру, рекао новинарима да „мисли да није добра реакција Лончара“.


Додао је да сматра да сви треба да имају једне услове, једнака права и правила.

„Да покажемо разлику између нас и њих. И да се том разликом поносимо, надајући се да те разлике неће бити у будућности“, закључио је председник.

Он је додао да не нико не сме да каже да „немамо право да бринемо за положај и позицију српског народа и српске цркве“.

Цензус од три одсто значиће и СНС-у кад буде опозиција

Председник Србије Александар Вучић рекао је да 40 одсто жена на локалу није мало број и да је тешко испунити га.

Вучић је казао да Српска напредна странка добија изборе „захваљујући женским гласовима“ и поновио да упркос томе није лако да жене чине 40 одсто изборне листе.

Он је оценио да су жене успешније, смиреније и да више воде рачуна о будућности.

Вучић је додао да то „није питање равноправности, него објективности“.

Председник је истакао да сматра демократским што је скупштина прихватила предлог посланице Демократске странке Гордане Чомић, јер за време власти те странке нису усвајани предлози опозиције.

Вучић је рекао да у наредних 10 година нико у Србији неће укидати цензус од три одсто и подсетио да је тај потез значајан за опозицију.

„То ће значити и СНС-у када буде опозиција“, казао је Вучић.

Мањак радника у Београду због већег стандарда

Он је казао је да становници Београда сада имају виши стандард и да жеље боље и плаћеније послове, што је, како је оценио, довело до тога да не постоји довољно радника.

Вучић је, током обиласка Војске Србије у касарни на Топчидеру, рекао да ће тих проблема ускоро бити на сваком градилишту и да по том питању „мора нешто да се уради“.

Он је подсетио да на градилишту Београда на води нема довољан број радника и да доводе раднике из иностранства.

„Тражили су дозволу да уведу 150 радника из Индије да им дамо дозволу, зато што немамо довољно радника“, рекао је Вучић и додао да је на једној кули током његове посете у суботу било 290 радника.

Он је рекао да страни држављани раде за 500 евра плату, али да имају смештај и храну, док српски радници раде за 700 евра без обезбедјеног смештаја и хране.

Вучић је рекао да ће у Београду на води изгубити изборе јер ту „живе богатији људи“.

„Али и за 30 и за 50 година неко ће се сетити и рећи ово је била Вучићева идеја, то је био змијарник, мочвара, најтужније место на свету. Сада ће бити најлепше“, рекао је председник.

Плате војника морају бити веће
Он је изразио задовољство што је много постигнуто много тога после тешких реформи, али и истакао да плате војника морају бити веће. Вучић је фотографије и поруку о посети објавио на свом инстаграм профилу „Будућност Србије“.

„Да бисмо имали већи број војника, то морамо да урадимо, то је ствар која нам је важна. Имамо оружја више. Стање је много боље, али морамо још да радимо, да се убрза изградња станова за војнике и верујем да ћемо бити још успешнији“, навео је Вучић на друштвеној мрежи инстаграм.