Прочитај ми чланак

Вучић више не крије да Косово сматра независном државом (ВИДЕО)

0

Гостујући синоћ на РТС-у, Александар Вучић је на констатацију новинарке да ће Србија бити тек трећа земља на свету која је пребацила своју амбасаду из Тел Авива у Јерусалим, Вучић је одговорио: "да ли ће да буде трећа ... 'ћемо да видимо. Ако Косово призна Израел и Израел призна Косово, из њиховог угла они ће да буду пре нас".

Овом изјавом, Александар Вучић је јавно, на националној телевији, потврдио да јужну српску покрајину сматра за независну државу која има ингеренције да признаје друге државе.

Вучић признање Израела од стране Косова и отварање косовске амбасаде у Јерусалиму очигледно рачуна на идентичан начин као што рачуна и отварање амбасаде Србије у Јерусалиму.

Тиме изједначава статус Србије и њене јужне покрајине и де факто признаје Косово као независну државу у међународним односима.

Како онда да очекујемо од других држава да штите теритотијални интегритет Србије, кад њен председник јавно признаје државност наше јужне покрајине?

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!