Прочитај ми чланак

„Вучић велеиздајник, покренути процес опозива“

0

Слободан Првановић, истраживач у Институту за физику у Београду, рекао је гостујући у "Пресингу" да је председник Србије Александар Вучић велеиздајник, због политике коју води према Косову и Метохији.

– Ја сам и причао и писао да је он велеиздајник. Као што знате, његова уставна обавеза је да чува интегритет Републике Србије и суверенитет, а изјаве његове су у правцу тога да треба да се разграничавамо у оквиру граница Србије, или да треба да размењујемо територије са некима, то су издајничке и велеиздајничке изјаве. По мени, Државна безбедност би требало да интервенише по том питању, као и војни врх, када чује да њихов министар војске, заступа исте ставове – истакао је Првановић.

Због тога, рекао је Првановић, требало би покренути процес разрешења председника Србије Александра Вучића.

– Треба да се покрене процес импичмента, опозива, смене, како год се то звало. Нико није овлашћен да крши Устав и законе Републике Србије, био он председник или обичан грађанин. Милиметар територије Републике Србије не сме никоме да се даје. Шта год ко о томе мислио, то је Уставом забрањено. Колико ја разумем Устав – рекао је Првановић.

Он је истакао да Државна безбедност треба да брине о безбедности државе, а не једног појединца.

– Ја не разумем да ли неко може да буде толико неинтелигентан да мисли да ће и сутра, када се овај систем сруши, да ће моћи да остане на местима на којима је. Уколико генерали стоје мирно пред министром одбране, који заступа исте ставове, да ли они заиста мисле да ће сутра неко веровати да они заслужују те станове по Дедињу и да је њихов задатак да чувају свој стамбени простор, а не територијални интегритет Србије – закључио је Првановић.