Прочитај ми чланак

Вучић у паници: Код Скупштине уместо забрањеног скупа протестна шетња

0

Лидер покрета Љубав, вера, нада Немања Шаровић изјавио је данас да ће уместо скупа испред Скупштине Србије, који је био планиран за сутра а који је полиција забранила, бити одржана протестна шетња грађана, наводећи да нико не може забрани грађанима да шетају и застану ако виде пријатеље.

Шаровић је на конференцији за новинаре испред Скупштине Србије рекао да га не би изненадило да председник Србије Александар Вучић, који ће у то време у парламенту одговарати на питања посланика поводом извештаја о Косову и Метохији и француско немачком предлогу, доведе своје присталице испред скупштине, али да нема разлога да „дође до инцидената“.

Он је одговарајући на питање новинара рекао да је покрет Љубав, вера, нада био један од иницијатора организовања протеста испред Скупштине Србије док се у њој расправља о Косову, уз присуство Вучића, али да пошто је скуп забрањен од полиције тај покрет не позива грађане да дођу на протестни скуп, већ у шетњу, да би „све било по закону“.

Шаровић је рекао да, уколико се током те шетње међу грађанима буду појавили неки који су маскирани, за које је навео да је могуће да ће их „он (Вучић) послати“, да „такви нам не требају“.

Додао је и да ће се у време када је требало да се одржи протест који је полиција забранила, одржати конференцију за новинаре испред Скупштине Србије, у 15.00 сати.