Прочитај ми чланак

Вучић у НАТО стилу, напао Коштуницу: Што си организовао протест Косово за патике

0

Председник Србије Александар Вучић реаговао је поводом вести да је бивши председник СР Југославије и премијер Србије, Војислав Коштуница, потписао петицију Покрета за одбрану Косова и Метохије.

Председник Србије рекао је да су све те петиције „добре“, али се посебно осврнуо на то што је један од потписника овог документа и бивши председник СР Југославије и премијер Србије, Војислав Коштуница.

„То је њихово демократско право и срећан сам што живимо у демократској држави“, започео је Вучић своје излагање, да би потом почео да говори о Коштуници.

„Само кад прочитате образложење те петиције, па се запитате – што си пустио 2003. године или кад већ, 2001. годиине, није ни важно… Што си пустио 1.800 терориста из српских затвора, међу којима и браћу Мазреку? Што си их пустио? Што си ћутао и пустио да нам спаљују цркве и манастире по Косову и да нам прогоне и убијају људе 2004… Што си ти исти, који то потписујеш, ћутао и организовао скуп „Косово за патике“, 2008. године и то је био сав труд. А овај други побегао у Румунију. Ја не бежим нигде, идем и пред свој народ, идем и пред парламент… Идемо да слушам увреде и најгоре могуће гадости и никакав проблем ми није. Одговорићу се свакоме од њих“, казао је Вучић.

Подсетимо, у сусрет очекиваној седници скупштине Србије посвећеној Косову, а која је заказана за сутра у 10 часова, покрет који већ две и по године окупља српске интелектуалце који желе да спрече „савремене скоројевиће“, који су уз „спољну помоћ“ заробили Србију, а сада „хоће да докрајче њено национално биће хладнокрвном предајом њеног носећег симбола – Косова и Метохије“, објавио је истоветни проглас и петицију, када су у понедељак и представили своје ставове, пренео је КоССев.

Петиција је покренута на Савиндан, а иницијално ју је потписало 205 чланова и симпатизера Покрета, међу којима више познатих имена, укључујући и једно које се већ дуже не виђа у јавности – бивши председник СРЈ и премијер Србије – Војислав Коштуница. Поред очекиваних потписника, попут Матије Бећковића, Емира Кустурице, Ђорђа Вукадиновића, лидера десних странака – Милице Ђурђевић-Стаменковски, Милоша Јовановића, Војислава Михајловића, Бошка Обрадовића, ту су и бивши министар културе Владан Вукосављевић, као и још неколико уметника.

Са Косова, петицију су потписали Небојша Јовић, Звонко Михајловић, Александар Ђикић.

Сама петиција има за сада 1444 потписа.