Прочитај ми чланак

Вучић у „Кажипрсту”: Мишковић хоће да ме склони с власти

0

Београд – Мирослав Мишковић хоће да се формира другачија Влада. Његова жеља је да врати део бившег режима, рекао је потпредседник Владе Александар Вучић у „Кажипрсту“.

Вучић је оценио и да је Влада Србије у прва три месеца мандата много тога променила, од фискалне консолидације до предлога буџета, преко борбе против корупције и криминала, и да ће то наставити да ради у времену које долази.

Вучић је подвукао да у његовом домену интересовања није нико појединачно и да нема лични однос и мржњу ни према коме, а демантовао је и да је „најмоћнији човек у држави.“

„Нисам неко кога могу да уплаше, нити неко кога ће моћи да купе новцем. Видим и да Мишковић има жељу да мене и СНС склони из власти. Видећемо ко ће победити“, рекао је Вучић.

Први потпредседник Владе је поновио да се тренутно ради на 24 велика предмета, а најавио је и да ће до краја 100 дана рада Владе, бити и неких нових резултата.

„Међу тим предметима је и Делреал, у оквиру кога се помиње Мишковићево име. Надлежни се баве тиме, као и Луком Београд, сви ти предмети се већ раде, свих 24. Сартид је близу краја, али и још неки други предмети. Истраживања јавног мњења показују да је проценат оних који верују у борбу против корупције још већи“, рекао је Вучић.

Вучић је негирао да се борба против корупције своди само на Оливера Дулића и ДС и рекао да ту борбу оспоравају медији под контролом бившег режима.

„Само симпатизери бивше власти мисле да се борба против корупције свела само на Дулића и ДС. Како вам није пало напамет да споменете Лалета Секулића или тако неког, он је више на страни СПС, него ДС, а председници општина, то су све представници различитих партија. Надлежни органи су ти који ће да воде истраге, а ја сам поносан јер смо могли свима да покажемо јер се институције постују.“

Први потпредседик Владе, упитан да прокоментарише 100 дана рада Владе, је рекао да никада није задовољан постигнутим, али каже да је било више добрих корака.

„Покушали смо да направимо боље од онога што смо имали у претходном периоду, од буџета до борбе против корупције, задовољан сам напором и радом људи. Наследили смо руинирану кућу, празну кућу а после неко тражи да извучемо кола-колу. Данас постоје већа очекивања него што је било пре формирање Владе“.

Он је рекао да је могло и боље и да увек може боље и да ће у наредном периоду грешке упознавање моћи да буду исправљене.

„Људи пре свега хоће да виде да могу да живе боље, желе сигурније послове, а то не може да се уради за 3 или 6 месеци. На крају прве године ће бити важно да ли смо добили датум, упркос многим лажно забринутим људима. Због обзиљног понашања Владе појавила се шанса да добијемо условни датум што занчи да смо радили добро. У наредним недељама доносимо закон о јавним набавкама, почињу да се дешавају многе позитивне ставари за нашу земљу. Ова Влада је много тога променила и људи то осећају“, казао је Вучић.

Лидер СНС-а је рекао да је лицемерно што га његови политички противници нападају за департизацију.

„СНС је решила да директор Телекома буде непартијска личност, то је господин Ћулибрк, а он никада није крочио у СНС, за директора ЕПС-а смо поставили човека који ће добро да ради посао. Што се тиче директора Колубаре, ако је замерка што је пекао месо пре 20 година, онда је то глупа замерка. Ја сам био некада у Лондону и продавац и конобар па сам завршио факултет са највишим оценама. Није он оставио минус у систему ЕПС-а. Његове квалификације говоре да ће он да обавља тај посао најбоље могуће, ја тврдим да ће он то добро да обавља. У питању је то што се замерио одређеним мафијашким круговима. Ако знате да је он нешто погрешно урадио, кажите ми и он ће бити смењен“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да ће платформа Београда за разговоре са албанским властима из Приштине остати државна тајна све док не буде у потпуности усаглашена.

„Док се ми не усагласимо платформа остаје државна тајна. Онда ћемо позвати опозицију како бисмо постигли што шири консензус, а затим ћемо је представити грађанима“.

Он је рекао да је на састанку са Ивицом Дачићем и Млађаном Динкићем било речи о стратешким темама, а не само променама у локалној власти и да су теме биле и ЕУ и Косово. .

Вучић је поводом прича о проблемима у функционисању Владе навео да је задовољан сарадњом са Дачићем и Динкићем.

Он је рекао да америчка државна секретарка Хилари Клинтон и шефица европске дипломатије Кетрин Ештон сутра долазе како би пренеле своје поруке, али мисли и да ће желети да чују шта „ми имамо да кажемо“.

 

(Б92)