Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ТВРДИ: Мигранти неће остати у Србији све док плата не буде 1.000 евра

0

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган је тај који држи “ручну” и чува проблем миграната за неке своје односе са Европљанима, те због тога немамо већи број избеглица, оценио је председник Србије Александар Вучић додајући да се избеглице код нас неће задржавати док не будемо имали плату већу од 1.000 евра.

Вучић је, у емисији “Хит твит”, везано за твитове о мигрантима у Србији, упозорио да ће доћи тренутак када ће се Европа поново суочити са већим бројем миграната из Азије или субсахарског региона.

Тврдње у појединим твитовима да задржава мигранте како би заузврат добијао подршку ЕУ, указао да нас из Брисела нападају свакодневно да пуштамо мигранте, и да су то глупости.

Рекао је да би га критиковали шта год да уради.

Упитан да ли критике имају везе са његовом изјавом да ће мигранти заменити људе који нам одлазе, Вучић је казао да је та изјава дата на основу озбиљне анализе пошто ће Србија економски да расте значајно и озбиљно.

Анализа, како је додао, показује да ће 2027. бити једнак број емиграната и имиграната.

“Ту се мисли пре свега на људе из региона, који ће долазити у Србију. Крајем јануара ћемо имати веће плате него друге земље и територије западнобалканске шесторке. Од тог тренутка ћемо своју вредност да повећамо и нормално је да ће желети да дођу у Србију”, рекао је он.

Истакао је да ће део људи и даље да одлази, иако успевамо да враћамо људе, али недовољно, али да ћемо побољшањем економске ситуације имати погоднију ситуацију.

Што се миграната тиче каже да се Србија нормално, рационално понаша према тим људима, које поштујемо, и не бијемо као неки други у региону.

“Дајемо им да спавају, једу у топлом. Нико од њих не жели да остане и готово нико не остаје. Не видим да имамо проблем, али када не бисмо од комарца направили магарца или медведа не знам шта би друго урадили”, нагласио је он.

На став Ведране Рудан да предстоје проблеми у Хрватској и региону због миграната које Европа неће, Вучић је рекао да може да се догоди да имамо проблем.

О томе, како је пренео, разговарао је, између осталог, са немачком канцеларком Ангелом Меркел – о актуелној ситуацији, мигрантској кризи у БиХ.

Истовремено је рекао да су неке земље биле паметне и узимале крем друштва које је долазило, попунили су празнине, напуниле радна места која су потребна, указујући да су то били Немци, док смо сви остали реаговали како реагујемо иначе, емотивно са “само се склањајте од нас” и тиме успели да нема никог код нас.

Ти људи, како оцењује, желеће да се задрже у Србији када будемо имали плату вишу од 1.000 евра, а до тада ће желети и даље у Немачку, Холандију, Аустрију.

Рекао је и да је, на једној седници Европског савета, видео да ЕУ нема политику по овом питању, да шта год да их питате с тим у вези нема одговора.

Хрватски писац Ведрана Рудан указала је да Хрватска добија огромне паре од “такозване” Европе да би задржала ту сиротињу, која надире, због чега ће постати хот спот.

“Ту смо да би скупили те јаднике да не иду даље. Цела Европа је концентрациони логор, свака земља је ограђена жиицом – Аустрија, Словенија, Мађарска, а и наша председница је рекла да ћемо се и ми оградити. Угледни адвокат Анте Нобило рекао је да је Хрватска пред дилемом “жица или метак”. Сигурна сам да ће бити метак”, казала је она.

Истакла је да је политика Хрватске да се иде ђоном, а да за сада нема и метака.

На констатацију да Хрватска бије мигранте, она је оценила да је Хрватска плаћена да то ради.

“Не смемо занемарити причу да је неко те људе отерао од куће, разорио им земљу, домове, а то су били САД, Немачка, Велика Британија, Француска. Сада немају тамо ништа и покушавају наћи свој дом. Немају у плану да остану у Хрватску, Немачка их не жели, Француска још мање. Мислим да је ово крај Европе какву смо познавали”, објаснила је она.

Рудан сматра да ће милиони избеглица преплавити Европу.

“Ако ти провали у земљу 10.000 или 20.000 људи мораш их побити, избацити или прихватити, а не можеш их избацити због других, не можеш прихватити због презасићености друштва, једино их можеш побити”, указала је она оценивши да држава не зна како с тим изаћи на крај.

Србија, према њеним речима, нема тај проблем с избеглицама док не уђе у Европу.

“Не знам зашто Србија жели у ЕУ, легло зла и криминала”, подвукла је Рудан.

Уредник Хепи ТВ Миломир Марић указао је да су и наши људи били избеглице, бежали од ратова и да морамо имати саосећања са актуелним мигрантима.

“Њихове земље су растурене. Тобож су их ослободили од диктатора. Обећавали су да ће живети као у Европи, а остали су без ичега. Раније су у својим земљама имали сношљив живот, а сада су постали милиони избеглица које кукацу на врата ЕУ”, рекао је он.

Марић је истакао да има саосећања са њима, иако није сањао да ће Европа, која је била симбол слободе, да се огради жицом.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!