Прочитај ми чланак

Вучић тужио Ђиласа, Обрадовића и Вука Јеремића: Шта се дешава у парницама…

0

Након што су тужбе против Александра Вучића подигли лидери опозиције Драган Ђилас, Вук Јеремић и Бошко Обрадовић, лидер СНС је узвратио контратужбама. Међутим, према речима наших саговорника, он се ниједном није појавио на суду. У Ђиласовом случају, Вучић чак 12 пута није дошао на заказана рочиштима.

Александар Вучић, председник Србије и лидер СНС, недавно је тужио, па повукао тужбу против аутора емисије “Јунаци доба злог”. Ипак, када је реч о политичким противницима такву праксу не следи.

Фото: RTS printscreen

Заправо, три лидера опозиције су га тужила због изнетих увреда на њихов рачун, а уместо да се појави на суђењима, он је узвратио контратужбама.

Конкретно, председник ССП Драган Ђилас тужио је Вучића још у октобру 2018, између осталог због његових тврдњи да је криминалац и да је украо 619 милиона евра. У новембру 2021. председник државе је поднео контратужбу због Ђиласових коментара у медијима, међу којима је и његова изјава за наш портал да је Вучић ментално оболео човек.

Ђилас за Нова.рс каже да се од момента кад је поднео тужбу Вучић чак 12 пута није појавио на суђењу, као ни по контратужби коју је поднео против њега.

“Следећи пут ћу ја доћи и дати изјаву по контратужби, иако је логично да прво он да изјаву по тужби, па онда исказ по контратужби, па тек онда ја да одговорим. Вучић подноси контратужбе јер тиме продужава процесе”, наводи лидер ССП-а.

У години када је Ђилас тужио председника Србије, исто је урадио и Вук Јеремић, лидер Народне странке. Он је поднео тужбу против Вучића јер га је назвао шефом међународне банде лопова и затражио одштету у висини од 50 милиона динара, након чега је Вучић поручио да нема тај новац и да ће, у случају да га осуде, да иде у затвор.

Када је процес дошао скоро до краја, лидер СНС је поднео противтужбу.

“Суд је донео одлуку да се саслуша и Вучић, али се он до сада није појавио. Следеће рочиште је заказано за мај ове године”, каже наш саговорник и додаје да је Вучић тужио и Мирослава Алексића.

Мало даље од њих отишао је случај Бошка Обрадовића, лидера Двери, који је првостепено добио судски спор против Вучића. Подсећамо, Вучић га је назвао лоповом и фашистом.

Међутим, председник Србије жалио се на пресуду, а Апелациони суд овај случај је вратио на поновно суђење. Уз све то, Вучић је поднео и контратужбу против Обрадовића, због изјаве да је штитио убијеног вођу навијача Партизана Александра Станковића званог Сале Мутави и да исто чини и са контроверзним бизнисменом с Косова Миланом Радоичићем.

Лидер Двери наводи за Нова.рс да после тога није више одржано ниједно рочиште, као и да није било ни епилога противтужбе коју је Вучић поднео против њега по истом основу.

“Очито је било најважније да се доведе у питање прва пресуда против Вучића и да се то даље држи у фиоци, јер је то опасан правни и политички преседан да највиши државни могу бити осуђени и кажњени и то док су још на власти. А то је управо и суштина владавине закона да сви који га крше морају да одговарају без обзира на функцију на којој се налазе”, каже лидер Двери за Нова.рс.