Прочитај ми чланак

Вучић: Треба да вас је срамота, нисте ни до колена Војиславу Шешељу (ВИДЕО)

0

Морам да зовем мог Вучића, пожалила се својевремено Јадранка Шешељ, цитирајући речи свог супруга, Војислава Шешеља, који је био у свакодневној комуникацији са својим генералним секретаром.

Препознат као бескрајно амбициозан, способан и пробитачан, Александар Вучић се препоручио да 1993. године постане члан Српске радикалне странке, а само две године касније и њен генерални секретар.

За разлику од свог „политичког оца“ и многих других из политичког врха Србије 90-тих година 20. века, Александар Вучић се прилично јефтино провукао кроз „најмрачније странице српске историје“ и један је од ретких који је „прошао без огреботине“.

– Вучић се залагао за ратнохушкачку политику, залагао се за идеологију која је пропала, стимулисао је Србе да иду на ратишта да убијају или буду убијени и једини се извукао без икакве одговорности – сматра новинар Предраг Поповић.

Чувена је његова изјава са скупштинске говорнице: „Па, ви бомбардујте, убијте једног Србина, ми ћемо стотину Муслимана. Па, да видимо сме ли међународна заједница или било ко други, да удари на српске положаје.“

Ратнохушкачку каријеру актуелног српског председника, описује Вјерица Радета, дугогодишња партијска колегиница Александра Вучића.

– Вучић је новембра 1992. отишао на Пале као добровољац. Процењено је да буде запослен на српској телевизији и он је тамо радио као новинар-дописник. Био је неколико пута на терену у бијељини и одатле је извештавао. Онда се сазнало да Вучић добро говори енглески и онда је у оквиру главног дневника радио петоминутну репортажу на енглеском језику – препричава Радета.