Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ тражи Шапићу да склони бившу радикалку Марину Рагуш да би ушао у Владу?

0

Ако жели у Владу, Александар Шапић мора да жртвује још једног посланика. Реч је о другој на његовој листи Марини Рагуш.

За Вучића ова бивша радикалка је неприхватљива, јер га је два пута одбила. Први пут 2008. године, када је Вучић отео Шешељу странку и поред обећања да ће свом политичком оцу чувати и породицу и Српску радикалну странку, док је овај у Хагу. Марина Рагуш је тада одлучила да остане у СРС, а за Вучића је говорила да је у радикалима и био само зато што је конкуренција у ДС била велика.

Други пут је Марина Рагуш одбила Вучићев позив да пређе у СНС 2012. године у пакету са садашњим шефом напредњачке одборничке групе Александром Мартиновићем, кога је пре тога Шешељ заменио својом супругом Јадранком.

Шапић ће тако, након што је из странке избацио Владимира Глишића, који је био пети на листи, ако хоће у Владу – морати да се одрекне још једног посланика и пре него што је Скупштина и конституисана, што је јединствен пример у модерном парламентаризму.

Марина Рагуш је рођена 1969. у Београду. Од 2008. била је и у комитету за одбрану Војислава Шешеља. Ангажована је у невладиној организацији под именом Институт за истраживање српских страдања у 20. веку, чији је оснивач бивши члан тима за одбрану Радована Караџића.

После избора 2012. године повукла се из политике да би се њено име појавило на листи Александра Шапића.