Прочитај ми чланак

Вучић све нервознији: Они мени да прете нередима и протестима!?

0

Он је рекао да ће избори бити у законском року, а да он сматра да је битно да буду следеће године.

– Изборе ћемо имати следеће године. Неће нам нико споља одређивати када ћемо имати изборе – изјавио је Вучић.

– Они кажу да ће да буду нереди, замислите ви сад када их погледате и кажу да ће да праве нереде у Србији, желе тиме да пошаљу најодвратнију слику Србије у свет. Да ли мислите да се неко плаши Ђиласа, Јеремића или Алексића? – питао је Вучић.

Председник Србије и СНС Александар Вучић рекао је да је на састнаку странке био непријатан и чак непристојан, јер жели да види од сарадника да раде.

Како је казао гостујући на телевизији Прва, у свакој странци имате људе који с епонашају бахато.

„Имали смо два састанка, ја сам рекао шта мислим. Навео сам пример једног викенда и питао сам их шта сте радили. Не морате ићи на телевизију, само хоћу да видим да радите“, рекао је Вучић.

Казао је да је приметио да људи после неколико година мисле да им је богом дани.

„Био сам непријатан, можда и непристојан у појединим деловима обраћања, али не због себе, већ што знам колико нам је тешка година. Ми ћемо уз Немачку, Чешку и Америку бити они који ће најбрже набавити лекове“, казао је он.

Навео је да је СНС унео огромне промене у Србији и чак спасао земљу од пропасти.

„О томе ће се писати уџбеници, али не сме да постане оно што је су биле демократе, да људи постану милионери, а да земља пропада“, рекао је Вучић.

Он је навео да ће бити огромних промена на Скупштини СНС-а.

Како је рекао, постоје политичке странке које траже раздвојене локалне изборе.

„Они траже раздвојене изборе да малтретирају грађане Србије, потом да им отму паре из џепа, јер ти избори коштају. Уместо да некоме асфалтирамо путеве и дамо помоћ некоме коме треба“, рекао је он.

Додао је да се те странке надају да ће победити у Београду на изборима.

„Изгубиће и у Београду, и то убедљивије него што су раније губили, јер не прате шта се дешава и како људи мењају ставове. Они живе у свом свету, Твитер заједнице и мсиле то је цео свет“, казао је он.

Рекао је да је важно да избори буду следеће године, али је навео да ће бити „на време и онда када је то по закону“.

„Ви у вовом тренутку имате 300 – 400 људи испред споменика Стефану Немањи, али имају својих петоро који ће рећи да је споменик лош и то је то“, навео је он.

Казао је да ће се међустраначки дијалог водити.

„Преговори ће бити са већом групом која тражи без посредника ЕУ разговоре и мања група, политички безначајна, али најагресивнија, која тражи посредство ЕУ. Ми ћемо разговарати и са једнима и са другима“, рекао је он.

Додао је да ће избори бити следеће године.