Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ СТАВИО ШАБАНА уз раме Хандкеу, постхумно му доделио Орден као и Нобеловцу

0

Вучић постхумно одликовао Шабана Шаулића Златном медаљом за заслуге, Орден је уручен удовици Гордани Шаулић, која је том приликом нагласила да је Шабан "безрезервно волео, поштовао и подржавао Александра Вучића".

Поводом Дана државности Републике Србије, председник Александар Вучић доделио је ордење најзаслужнијим појединцима. Орден је добио славни Нобеловац Питер Хандке, а међу награђенима постхумно је одликован и певач народне музике Шабан Шаулић.

– Шабан је током живота добио небројено награда, али је ово засигурно најважнија и сигурна сам да би му посебно значило што ју је уручио човек кога је он волео, поштовао и безрезервно подржавао, председник Републике Србије Александар Вучић. Председнику дугујемо неизмерну захвалност и сматрамо ово најбољим начином да се данас, само два дана пре годишњице Шабанове смрти, подсетимо свега онога што је за живота урадио и представљао. Ово је истовремено и признање за милионе људи који су Шабана у последњих пола века волели, и поштовали његов рад- саопштила је породица по уручењу најзначајнијег државног признања.

Подсећамо, Шаулић је активно учествовао у предизборној кампањи СНС, а сахрањен је у Алеји заслужних грађана на иницијативу челника СНС.