Прочитај ми чланак

Вучић: Србин сам из Босне, а не Босанац!

0

aleksandar-vucic

(ЕПК/Атв)

Потпредседник Владе Србије изјавио да су видљиве велике разлике између Срба и Бошњака

Републику Српску видим као део БиХ, поштујем интегритет БиХ, али видљиве су велике разлике између Срба и Бошњака, поручио је Александар Вучић, потпредседник Владе Србије. Вучић је истакао да председника Републике Српске Милорада Додика поштује као носиоца те функције сходно поштовању Дејтонског споразума од Србије.

Први потпредседник Владе Србије каже за себе да је он пореклом “Србин из Босне, а не Босанац”, како је рекао председник Србије Томислав Николић у недавном интервјуу за медије из Сарајева. Говорећи о хрватској војној акцији “Олуја”, он је истакао да је реч о највећем етничком чишћењу након Другог светског рата и да Србија не може да разуме весеље Хрвата.

Вучић је нагласио да је током ратова 1990-тих година био на страни свог народа.
“Проблем је нас Срба што нисмо разумели шта се у Европи и свету променило након пада Берлинског зида. Ни ја нисам разумео, извињавам се и крив сам због тога свом народу”, рекао је Вучић.

Он је оценио да би сада било добро и за Србију и за Хрватску да унапреде односе, политичку и економску сарадњу, истичући да две земље имају интерес за изградњу нове жељезничке пруге Београд – Загреб.