Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Србија за компромисно решење косовског проблема

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је у Софији да Србија жели да косовски проблем реши компромисом и захвалио је председнику Бугарске Румену Радеву на подршци коју пружа Србији на европском путу и што се залаже да се о томе чује и став Србије.

Напомињући да је за Србију пријем у чланство ЕУ 2025. године амбициозан циљ, Вучић је рекао да ће Србија дати све од себе да испуни све критеријуме, истовремено подсећајући да за њу постоји додатни критеријум, који није постојао за друге земље ЕУ, а то је решавање проблема са КиМ.

„Ми желимо да постигнемо компромис — да ли ћемо у томе успети, не зависи само од једне стране, јер је за сваки компромис потребна сагласност и воља најмање двеју, а понекад и више страна“, указао је председник Србије након састанка са председником Бугарске.

Он је посебно захвалио бугарском колеги Радеву што је више пута рекао да је важно да се глас Србије чује.

„Ако неко мисли да је решење у томе да Србија све изгуби, а да сви други све добију, да буду задовољни, а да Србија буде незадовољна и понижена — ми сматрамо да ту решења неће бити, зато и јесмо за компромис и зато смо захвални председнику Радеву што жели да чује и идеје Србије и проблеме и изазове са којима се суочавамо“, нагласио је Вучић.