Прочитај ми чланак

Вучић опет о антиуставном „решењу“ за КиМ: Никоме све, а свакоме довољно

0

Србија је посвећена дијалогу са Приштином и спремна је за наставак тих разговора код год они буду организовани у Бриселу, рекао је председник Србије Александар Вучић после разговора са представником Европске уније Мирославом Лајчаком.

“Србија у доброј вери учествује у разговорима и преговорима у жељи да постоји разумевање да њене националне интересе, а не само интересе Албанаца. У складу са тим ми сматрамо да компромисни договор значи никоме све а свакоме довољно” истакао је Вучић.

Он је додао да је “наша обавеза да будемо одговорни без обзира на изјаве које долазе из Приштине, јер без тога неће бити напретка ни у ЕУ интеграцијама, а то јесте стратешки политички циљ Србије”.

“Србија не поставља никакве рокове за постизање дијалога. Много је важније да направимо некакав договор и да њиме једнако буду задовољне или незадовољне обе стране, него да се исхитреним решењима дође до катастрофе” навео је Вучић.

Он је нагласио да ће Србија инсистирати на спровођењу потписаног и на свему ономе што је потписано, а није испуњено, као што је Заједница српских општина.

“Желим да истакнем да је Србија све своје обавезе испунила” навео је Вучић.

Лајчак је истакао да све државе чланице ЕУ желе да се дијалог настави у доброј мери јер Европска уније нема намеру да се одржава статус кво.

Пре доласка у Београд, Лајчак је у Приштини разговарао са представницима земаља ЕУ на Косову и истакао да је дијалог од кључне важности за европске аспирације обе стране.

“Пре одласка из Приштине обавестио сам представнике земаља ЕУ о својој посети. Сагласили смо се да је дијалог од кључне важности за европске тежње Косова и Србије”, написао је Лајчак на свом Твитер профилу и додао да ЕУ очекује наставак дијалога.