Прочитај ми чланак

Вучић: Србија бира између две ужасне ствари!

0

pol-vucic

(Курир)
Налазимо се у драматично тешкој ситуацији, бирамо између две тешке ствари – прихватања веома лошег плана за Србе на северу Косова и одбијања да потпишемо било какав споразум са ЕУ, рекао за РТС први потпредседник Владе Александар Вучић.

– Мораћемо да бирамо између две ужасно тешке ствари. Нешто што није план и што немамо на папиру, то је веома лош план за север Космета. С друге стране је одбијања да прихватимо споразум са Европском унијом, што би било лоше, пре свега лоше по Србију. Ми нисмо ишли у Брисел да се додворавамо било коме, да неко о нама прича као о великим играчима. Ми смо у Брисел ишли да представљамо наш народ. Ситуација у Брислелу је била далеко гора од онога о чему смо мислили. Јуче само био веома разочарани односом Приштине према Београду и региону.

Они имају очигледо већу подршку него што има Србија последње две деценије. Било их је веома мучно слушати Тачија како понижава Србију. На то можете само да се осмехнете, рекао је Вучић.

Говорећи о томе шта је у преговорима изазвало повишене тонове, први потпредседник Владе истиче да је све почео представник Косова.

– Господин Тачи је био мало нервозан…Многи у Србији су се обрадовали увредама које је износио на мој рачун…али ја њему нећу да одговарам, јасно му је речено, знате да је Србија у тешкој ситуацији и да имамо сужен избор. али немојте да нам држите лекције на то немате ниакво право нити сте га стекли. Те трикове којима се он користио ја сам начио са девет година. Направили су пет балона надајући се да ће им проћи бар један, на крају није им прошао ниједан…Ипак ми морамо да покушамо да пронађемо заједнички језик са светом…да ли ћемо у томе успети остаје да се види…

Вучић је појаснио информације по којима је током преговора“ било СМС порука у којим је прећено падом владе и изборима

– Измишљене су приче да је неко некоме претио изборима…желим да кажем да никоме нисам претио изборима…понашао сам се одговорно према ономе што нам се нуди.

Он је додао да је понудио оставку у моменту када је било јасно да „ћемо добити папир „узми или остави“ за нешто што сам мислио да није фер и да не заслужује нашу пажњу“.

– Не пада ми на памет да продајемо народу рог за свећу. Сад желим да се сви изјасне према ономе што нам се нуди….Тај план је веома лош, али с друге стране уколико ништа не постигнемо то је још горе….Имао 76 сати да постигнемо нешто и изађемо пред народ и кажемо ми смо израчунали то је то…Шта год да урадимо свако од нас носиће тежак терет- подвукао је Вучић.