Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ спреман да разговара о споразуму с Косовом, не и да потпише папир

0

Бивши амерички амбасадор у Београду Камерон Мантер оценио је да је председник Србије Александар Вучић спреман да о споразуму о нормализацији односа с Косовом разговара, али не и да "потпише папир".

И мислим да је то добро, јер и на Косову има људи који су спремни да разговарају. Мислим да је Вучић спреман да разговара, јер је свестан да је будућност Србије суштински повезана са будућношћу Косова. Једно не иде без другог, констатовао је Мантер у интервјуу за лист Данас.

Мантер, који је донедавно био председник Ист Вест института, рекао је да на прошлонедељном састанку са Вучићем није разговарао о томе шта је било седмицу раније, него много више „о плановима и перспективама дијалога Косова и Србије и какав бисмо дијалог имали у децембру“.

Још не знамо ко ће бити са косовске стране, али знамо да је Вучић заинтересован. Такође, желимо да осигурамо да Американци и Европљани буду укључени, објаснио је он.

Мантер је пренео забринутост „за ствари које нису биле пре 10 година, када је био амбасадор“.

Реч је да су Кинези сада овде, Турци су заинтересовани, Руси имају другачији скуп идеја. Ми желимо да будемо сигурни да разумемо сваког од њих, јер је ово на дужи рок, нагласио је Мантер.