Прочитај ми чланак

Вучић спрема одмазду против Дритановог брата: Неподобан и Џихан Абазовић?

0

Од тренутка када су обелодањени изборни резултати у Црној Гори услед чега је наступила смена власти у тој земљи после 30 година, јавност у региону помно је запратила активности Дритана Абазовића, председника покрета УРА и лидера коалиције "Црно на бијело", једног од политичара од ког ће зависити будућа Влада Црне Горе. Од тада се све више помиње и име његовог рођеног брата, светски признатог доктора Џихана Абазовића, који је специјалиста за матичне ћелије, ради и живи у Београду и потписник је петиције "Уједињени против ковида". Да ли ће и он, можда, платити цех због "неподобности", као што су јуче и данас платили начелници на ВМА и лекари у Новом Пазару? И ко је следећи?

Лекари су у јулу оформили петицију за смену против Кризног штаба због незадовољства радом и контроверзних података о броју оболелих и умрлих од коронавируса, за које се испоставило да се не поклапају са реалним показатељем стања.

Printskrin: TV B92

Доктор Џихан Абазовић такође је један од потписника петиције, чиме је показао да је у фамилији Абазовић правда изнад свега. Док се Дритан борио за правду у Црној Гори и смену власти Мила Ђукановића у чему је са колегама из опозиције успео, Џихан се са осталим слободномислећим лекарима борио за правду у Србији, да истина о броју заражених и преминулих од вируса Цовид-19 изађе на видело и да Кризни штаб сноси одговорност.

Dr Džihan Abazović potpisao je peticiju „Ujedinjeni protiv kovida“, Printscreen

 

Његове колеге због тога трпе озбиљне последице. Раније су лекари ничим изазвано били отпуштани са посла или премештани на друга радна места, а у четвртак је обелодањена информација да су смењени потписници петиције „Уједињени против ковида“ на Војномедицинској академији у Београду (ВМА). Дан касније настављена је чистка и у Новом Пазару, где су такође смењени „неподобни“ лекари.

Није познато да ли ће др Џихан Абазовић сносити санкције због потписа петиције, али је добро познато да се ради о светски признатом стручњаку у области матичних ћелија, а својим радом је помогао и у борби против коронавируса.

Он је специјалиста ургентне медицине, надалеко познатом у области регенеративне медицине и примене матичних ћелија за лечење разних болести.

Аутор је и коаутор бројних радова из области регенеративне медицине и редовно посећује конгресе на којима је често предавач.