Прочитај ми чланак

Вучић сменио доктора који га је лечио?!

0

Колико је Александар Вучић човек без скрупула и морала могли смо да се уверимо небројено пута током његове политичке каријере. Лажи, хушкање на рат, вређања политичких противника... то су само неке од особина председника Србије. Али сада је отишао корак даље. Са места начелника клинике за ургентну медицину Војно медицинске академије сменио је др Слободана Обрадовића, човека који га је лечио новембра 2019. када је примљен на ВМА због кардиоваскуларних проблема?!

Званично никад није саопштено шта је заиста била дијагноза Вучичеве болести, а таблоиди су извештавали и да му је и живот био угрожен.

Очевици тврде да када је пребачен на ВМА Вучић је инсистирао да га лечи управо др Обрадовић, који је лечио и његову прву супругу Ксенију Вучић пре десетак година. Госпођа Вучић је имала озбиљне кардио проблеме због којих јој је и живот био угрожен. Пошто су наши лекари успели да стабилизују њено стање, пребачена је приватним авионом у Париз где је успешно оперисана.

Интересантно је да је и поред тог чина власник авиона, годину дана по доласку Александра Вучића на власт, ухапшен по налогу самог Вучића.

Други привредник који је платио операцију, данас је веома близу да доживи исту судбину.

Када говоримо о смени др Обрадовића и двоје његових колега, потписника петиције коју је подржало 3.000 лекара, не говоримо о захвалности коју би председник Србије требало да покаже. Говоримо о чињеници да је сасвим сигурно лекар који лечи председника државе најстручнији у својој области и да га је стручност довела на место начелника. Сасвим сигурно није је изгубио за претходних десет месеци и сасвим сигурно нема никаквог разлога за смену ово троје врхунских лекара осим „политичке неподобности“.

Да ствар буде гора, ВМА је војна болница и има највећи углед у здравственом систему Србије. Овим чином, захваљујући Александру Вучићу, део тог свог угледа је изгубила.

Верујемо, не заувек