Прочитај ми чланак

Вучић се сад издаје као заштитник поштара, нашао и жртвеног јарца – Ђорђевића

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да није срећан са оним што се дешавало у Пошти. Додао је да је тамо видео и добре и одговорне људе.

Према његовим речима, у пошти ради велики број поштених људи који су с правом незадовољни, али је он кривца пронашао у директору овог предузећа.

„Али ту имамо проблем са директором тог предузећа, јер се питамо шта је радио и зашто није чуо те људе, те одговорне и озбиљне људе. Зашто их није саслушао? Зашто се није више пажње посветило њиховим проблемима“, рекао је Вучић на Пинку.

Ово није први пут да Вучић јавно исказује незадовољство радом Зорана Ђорђевића који је тренутно вршилац дужности директора Поште, пише Н1.

У време када је Ђорђевић био министар за рад, запошљавање и борачка питања, Вучић му се јавно подсмевао због процена о трошковима враћања обавезног војног рока, које је изнео у свом претходном министарском мандату, када је водио ресор одбране.

„И узгред, насмејао сам се, претпостављам да је министар Ђорђевић дао ону цифру од 700 милиона… Је л’ Ђорђевић то некада дао? Какав геније! То не би било, уколико је три месеца, не би било више од 90 милиона, уколико је шест месеци – не би било више од 130 милиона“, рекао је Вучић.

Ђорђевићу међутим није засметала та прозивка. „На председника да се наљутим? Да ли ја имам право да се наљутим на председника? Ја сам то можда схватио и као комплимент, с обзиром на то да сам члан Менсе“, казао је тада Ђорђевић.

Но, Ђорђевићу се, према сазнањима Н1, ипак „клима“ директорска фотеља у Пошти, али због тога што ће добити место амбасадора у Словенији.

Обустава рада у Пошти траје данима, почела удаљавања с посла

Подсетимо, штрајк запослених у Пошти због малих плата траје већ данима, а почеле су и прва удаљавања са посла у периоду од три месеца за све оне који су учествовали у обустави рада.

Пошта је јуче саопштила да поштански центри у Београду и Новом Саду функционишу и да ће рад наставити и током викенда, у три смене, као и да се нормализација поштанског саобраћаја у читавој Србији може очекивати почетком наредне недеље.

То јавно предузеће захвалило је свим синдикатима на конструктивности при дијалогу са председницом Владе Србије Аном Брнабић, са којом је и потписан споразум о престанку обуставе рада.

Део поштара, међутим, не одустаје од првобитних захтева и наставља са обуставом рада, и поручује да ни D Express, нити било која друга приватна компанија немају везе са њиховим штрајком.

Наиме, прексиноћ је упала Служба за сузбијање криминала Управе криминалистичке полиције. Репортерка Н1 са лица места јавила је да је полиција у згради била око пет сати и да није имала судски налог.

Адвокат Зденко Томановић рекао је ноћас за Н1 да поступак уласка Управе криминалистичке полиције и Пореске полиције у просторије компаније D Express није у складу са законом, јер су дошли ван радног времена, провели скоро седам сати у компанији, и нису оставили ниједан једини документ.

У појединим медијима појавиле су се оптужбе како су наводно D Express и остале приватне компаније „одговорне за штрајк поштара и како стоје иза тог штрајка“, а претходно је чак и председник Вучић изјавио да се поштари који штрајкују „боре за интересе неке друге компаније“.