Прочитај ми чланак

Усвојен Извештај о преговорима са Приштином,седницу обележили Вучићеви изливи беса

0

Седница Скупштине, где смо видели и физички сукоб је настављена данас. Александар Вучић пред посланицима у четвртак је лагао, вређао и говорио о извештају Владе везан за Косово и Метохију, али није показао текст француско-немачког предлога. Опозиција је то критиковала и поручила да неће бити предаје Косова и Метохије.

21:54

Усвојен Извештај о преговорима са Приштином

Посланици Скупштине Србије наставили су посебну седницу посвећену Косову и Метохији, за је гласало 154, а против 23 посланика.

21:45

Обрадовићу ће Вучић показати предлог о Косову

Вучић је поручио лидеру Двери Бошку Обрадовићу да је спреман да прими њега и његове коалиционе партнере и да им представи француско-немачки предлог за Косово, под условом да то не износе у јавност.

Обрадовић је прихватио позив да би видео о каквом западном ултиматуму се ради, јер „људи немају поверење у власт после свега.

20:44

Вучић побеснео: Држава није ћуп из кога само тражиш

„Државу нема ко да брани, сваки штрајк у држави да се деси, сви подржавају неки штрајк. А онда се питају зашто нема пара за мене. И сад ће да дођу рецимо из Наменске у Крагујевцу да штрајкују. Сваког дана не ради 696 од 2130 људи, а 434 човека имају једну до три године до пензије. Можете да мислите какве успехе ми ожемо да направимо. Али, Вучић је крив јер исплаћује плате онима који имају лажна боловања“, рекао је Вучић и навео да чак 40.000 има лажна боловања.

Председник је навео да „држава није ћуп из кога само тражиш и тражиш“ и поручио да је доста више неко треба да нешто и да да држави.

20:23

Вучич: Њих ће задовољити само Уједињене нације

Вучић је опозицији рекао да му не дају чак ни да купи време, иако не мисли да је то решење, те да ће косовске власти задовољити само једна ствар.

„Њих ће да задовољи само једна ствар, Уједињене нације. То је оно што ме је забринуло. И шта сад? Шта да радимо? Да се обесимо о ове плафоњере, лустере? Или да наставимо да разговарамо и да се боримо? А они кажу – ако не прихваташ концепт, нема разговора више. И шта би сваки одговоран човек урадио? Оно што сам ја урадио, борио сам се снажно, жестоко, а видите и вама није лако кад мене имате као политичког противника, а верујте ме да сам десет пута жешћи и снажнији кад се борим за нашу државу. И зато њима није свеједно кад дођу са мном да разговарају. Када сте у рату са неким морате да разговарате“, навео је Вучић.

Председник је поручио и да Курти не жели унапред да формира Заједницу српских општина, те да би премијер Косова хтео да ЗСО буде формирана кад их пустимо у Уједињене нације.

19:27

Вучић одбрусио Камберију: Курти је ваш шеф

Вучић је, одговарајући на изјаве Шаипа Камберија, рекао да ко верује Аљбину Куртију, не верује у истину и истакао да је Курти Камберију шеф.

„Само да знате народни посланици – ми смо геноцидаши. То је рекао за стране амбасаде, кад се удаљи од Скупштине ми смо геноцидаши. Одлично знам шта радите. Слушам ја тог Куртија две године, па му не пролази и не иде. Није само то што сте нас назвали геноцидашима, већ сте ову државу, од које добијате хлеб, која вам је изградила породилиште, путеве и пругу, назвали сте „фашистичком државом“. Што то не кажете у народном дому, да људи чују? И од те фашистичке државе геноцидаша тражите да се понаша другачије“, питао је Вучић Камберија.

19:22

Камбери: Хоустон, wе хаве а проблем

„Нећу подржати извештај, али због европске перспективе и Србије и Косова подржавам да се споразум са Косовом сада постигне. Председниче, ви морате да убедите своје присталице и коалиционе партнере и јавност да је у реду прихватити немачко-француски предлог. Оно што сам видео јуче и данас у овој Скупштини најбоље се може описати речима америчких астронаута – Хоустон wе хаве а проблем. Сва кривица за тензије се сваљује на косовску страну, а криза персонификује кроз Аљбина Куртија. Нити је Аљбин Курти монструм, нити терориста, већ легитимно изабран представник владе Косова“, рекао је посланик у Скупштини Србије Шаип Камбери и поручио да је седењу на две столице дошао крај, те да споразум доноси европску перспективи и Србији и Косову.

19:06

Вучић о својим „локалним шерифима“

„Нисам чула црвене линије јер вам их је Ескобар прецртао. Нисам чула ни за Интерпол ни за Унеско, јер о томе преговарате и зато сте их ви сити. А ми смо вам јуче рекли да о томе преговора нема“, навела је Ђурђевић Стаменковски.

Ђурђевић Стаменковски је упитала председника Вучића постоје ли институције у овој држави, када је он морао да зове и да реши питање деце која су избачена из вртића у Пећинцима.

„О том детету је било приче на седници Скупштине још у септембру и тада су ми рекли – погледајте Вучићу шта раде ваши локални шерифи и видите можете ли да се реши. Ја сам отишао, позвао и проверио и рекао не сме ниједно дете, не сме да се деси да шишају децу политичких противника као после Петог октобра. Рекао сам то је срамота и решите проблем и проблем је решен. Јесте видели какав сам диктатор и аутократа што сам помогао детету“, навео је Вучић.

Председник је нагласио и да је он „лично“ спречио улазак Косова у Унеско разговором са бившим премијером Јапана Шинзо Абеом.

18:48

Вучић у окршају са Ђурђевић Стаменковски

„Ви говорите о међународном угледу, јесте ли озбиљни? Ваш међународни углед је толики да можете да одете са Звездаре на Вождовац и са Вождовца до Сопота. И тамо вас поштују неки, а у међународној заједници нико. И ко то од озбиљних и важних људи на свету са вама разговара“, упитао је Вучић Ђурђевић Стаменковски и рекао јој да је „сит црвених линија“.

„Причате о породици, па нико вам никад овде никога из породице није споменуо. А онда не знате шта ћете друго, па кажете – ја сам жртва. А онда – да подсетим где је Ана Брнабић која има двоструко држављанство. Па нема она двоструко држављанство, него овај ваш из антидржавног пројекта па неће да дође да спали француски пасош као велики јунак. Што не кажете извини Ана? Извините премијерко Брнабић што сам лагала, срамота ме је? Али није вам то била намера, него – ми смо традиционални, а видите њих, они су мало поремећени, она је хомосексуалац“, рекао је Вучић.

18:33

Окршај Орлића и Заветника

„Поштовани Орлићу, ово је слика и прилика наше Србије, ваше странке. Немојте ме прекидати, ви немате на то право. Пола од њих ће ти забити нож у леђа, то сам ти рекао драги председниче, драги пријатељу. Ево шта ти раде, ево како ти воде скупштињу“, рекао је Зоран Зечевић из Српске странке заветници, док је Орлић дао реч Драгану Николићу из странке Заветници.

„Господине председниче, први човече ове скупштине, а не краљу ове скупштине. Ја сам и прошли пут рекао да ви нисте разредни старешина овде и да ме прозивате“, одбрусио је Николић, а Орлић га је прекинуо и рекао да не може да се прича о ономе што је било јуче, те навео да је понашање посланика ове странке „дивљачко“.

18:22

Ђурђевић Стаменковски рецитовала „ко се боји вука још“

„Рекли сте да имају два услова којима нас уцењују када је у питању немачко-француски предлог. Поменули сте јуче чак да су инсистирали на одговору одмах, што је незапамћено, јер чини ми се да смо добијали веће поштовање јер смо боље услове добијали под турском окупацијом. Ви сте инсистриали да је реч о иницијативи, а сами сте рекли да постоје три захтева која се односе на престанак европских интеграција, повлачење инвеститција, изолација. Да ли намеравате да као Народна Скупштина усвојимо црвене линије даљег тока преговора и усвојимо стратегију која ће се показати као решење косовско-метохијског човра“, рекла је председница Заветника Милица Ђурђевић Стаменковски и упитала да ли се одбија чланство Косова у ЕУРОПОЛ-у, УНЕСЦО и да ли је сигурно да ће и чланице ЕУ попут Шпаније признати Косово.

Она је посланицима владајуће странке добацила „вукови, немојте толико завијати“ затим рецитовала дечију песмицу „ко се боји вука још“.

17:56

Председник викао: Аман људи, шта хоћете од мене?!

Посланик „Уједињених“ Славиша Ристић рекао је Вучићу да није оптимиста и да не може подржи нешто где ће се наше институције заменити за нешто што сутра неће бити наше.

„Како то изгледа када ми дођемо на прелаз са КМ таблицама не можемо на Косово, а у исто време Албанци могу у Србију. Јесмо ли ми држава? Постоји ли реципроцитет у том смислу* Ми не можемо, а Албанци могу. Могли сте да прошле године наравите толико путева на северу Косова, да избушите као швајцарски сир границу, а не да нам сваки путељак контролише РОСУ“, рекао је Ристић.

„Аман људи, шта хоћете од мене?! Шта хоћете од мене? Да купим лубеницу у фебруару да је донесем овде? Шта је био предлог господине Ристућу? Реципроцитет? Па срећом у овоме нема реципроцитета! Срећом па га нема! У праву сте, ја сам крив за све“, викао је председник и затим угасио микрофон.

17:39

Вучић: Живимо на нечему што су заузели 1999. а прогласили независност још 2008.

„Кажете Срби ми замерају, па да, Срби ми замерају. Сви ми замерају све. Ви ми замерате што нисам увео санкције Русији. Ови други ми замерају што нисам довољно близак Русији, што служим Србији. Никад никоме нисте добри. Посао некога ко је лидер земље, легитимни и легални, није да слуша шта осећају људи. То је важно да зна, али не да се понаша по томе, него да доноси одлуке које су дугорочне“, рекао је Вучић.

„Живимо на нечему што су заузели 1999. а прогласили независност још 2008. И ви 15 година или 24 године после тога очекујете да ће бити исто. Па није и неће бити и не треба да лажемо народ да ће бити. Неће се чудо догодити, нема чуда, неће муње нешто да сруше, виша сила, нема тога у животу“, навео је Вучић.

17:22

Вучић: Америка, Немачка и Француска су нам предложили да Косово буде независно – па немогуће
„Није овде реч о власништву, него о надзору у области здравства и просвете. Ви сте говорили супротно од чланова ваше посланичке групе. Ми смо постигли споразум о таблицама, ја сам рекао мала тактичка победа, постигли смо мир. И онда су Албанци почели то да крше“, одговорио је Вучић Ристићу, показујући изјаве Шолеа и Петера Стана који су „упозорили Куртија да поново својим понашањем крши споразум о таблицама“.

„Схватио сам да сам ја крив, али нисам схватио шта је моја кривица. Је л’ треба да кажем – схватио сам да нећете да спроведете ниједан споразум? Схватио сам и шта ћемо даље? Кажете – замислите, предложили су нам да Косово буде независно. Стварно? Америка, Немачка и Француска су нам предложили да Косово буде независно? Па немогуће. У време кад сте ви ведрили и облачили прогласили су ту независност и признали незавсино Косово“, навео је Вучић.

16:56

Славиша Ристић: Срби су препуштени сами себи

Посланик „Уједињених“ Славиша Ристић рекао је да му се чини да нема добре воље да се дође до заједничког решења, кад је реч на Косову.

„Грађани Србије траже одговор на питање ко ће и на који начин да их заштити од терора Аљбина Куртија… Ми смо добили извештај Владе и канцеларије за КиМ и ја морам да признам да је доста верно пренето оно што се доле дешавало, макар кад је у питању насилничко понашање фашистичког режима Аљбина Куртија. Међутим, постављам питање свима вама, а посебно вама председниче, шта је држава урадила и да ли довољно урадила да спречи Куртија у неким злоделима. Ја мислим да није. Или бар да није довољно. Осим подизања борбене готовости и интервенција код представника међународне заједнице, који се по правилу праве глуви и слепи, други потеза није било.. Срби с Косова и Метохије су скоро препуштени сами себи“, подвлачи Ристић.

16:35

Вучићев одговор на Куртијеве услове за ЗСО

Председник Србије Александар Вучић одговорио је премијеру Косова Аљбину Куртију на његове услове за формирање Заједнице српских општина.

16:03

Вучић: Курти хоће сукоб

Председник Србије осврнуо се на шест услова за формирање ЗСО које је изнео премијер Косова, Аљбин Курти.

„Данас видим код нас исто оно што видим код Куртија – да уопште не можете да разговарате ни о чему на рационалној бази. Његових 6 услова за формирање ЗСО – то је срамота. Срамота је шта раде. То вам показује да хоће сукоб. Ево, управо је дечак, младић, 20 година има, Ђузић Бобан убоден у раме од двојице Албанаца. Сада се догодило. Мржња коју Куртијев режим промовишу против Срба… И на ово ће, плашим се, наши западни партнери да реагују са тим да се обе стране умире. Ово су слике два убода ножем у пределу рамена“, показао је Вучић фотографије.

Он наводи да Србија мора да тражи мир због свих људи на Косову.

„А све што неретко радимо њима отежавамо. Јуче сам гледао људе које познајем и не могу да верујем шта им се догодило. Шта вам је људи, јесте поносни на то што сте уништили Србију на један и да је то била главна вест у региону и да су сви спрдали са нама будалама, лудацима, како нас доживљавају. Због чега? Због чега што сте хтели парче славе и да доведе људе испред Скупштине. Нисте разумели да су људи били шокирани и узнемирени вашим понашањем“, рекао је Вучић.

15:58

Вучић: Ко год буде преговарао убудуће о Косову – не завидим му ни најмање
Председник Србије Александар Вучић рекао је да је ситуација за државу, кад је реч о Косову „тешка, готово немогућа“.

„Кога год да сам слушао, једино што сам чуо је – ‘Вучићу убиј се, убићемо те’. Ниједно паметно слово нисам чуо око тога шта да радимо око Косова. Што је најгоре, од оних од којих сам очекивао, сем једног посланика, који глуме да су велики европрејци, ни од кога нисам чуо да нам је потребан разговор и компромис. То се не чује, то је ружна реч.. Ако некоме не опсујеш мајку, не можеш да добијеш лајк. Да ли видите ко овде добија највише простора на друштвеним мрежама и медијима. Понекад је и вас срамота од тога, јер видите да добијају они који најмање вреде, али највише вичу и псују“, каже Вучић.

15:03

Вучић одговорио Стефановићу: У праву сте, плаћамо цену јер не уводимо санкције Русији
У одговору Борку Стефановићу, Вучић је напоменуо да је приметио да му је стигао одговор Кремља, те да Србија плаћа цену јер није увела санкције Русији.

Видео сам да је господин Песков реаговао на моју јучерашњу изјаву… Не морам да питам зашто кандидат, ког сте подржавали на председничким изборима, је говорио да он не би увео санкције, а ја сам ћутао, био сам фер, нисам се изјашњавао и лагао народ. Те сам ја био издајник и многи други су се дочепали гласова који би били моји само да сам био неозбиљан и да сам хтео да се додворавам народу. Они су рекли да ћу ја после 3. априла да уведем санкције Русије. Сутра ће проћи 3. фебруар, а тај зликовац Вучић још то није урадио. А гле чуда, они су 4. априла већ изашли и рекли да би требало увести санкције. То је говорио кандидат ког су подржали… Е, сад долазимо до суштинске расправе – у праву сте кад кажете да плаћамо цену у међународним односима због чињенице да нисмо увели санкције. Никакав проблем немам да то кажем. И то знам боље него ви сви овде, а чак нисам спреман да говорим о томе колика је то цена. Зато што сматрам да је добро док можете да измерите цену политике коју водите и кад она не кошта превише, дли док нас не кошта виталних интереса, ми морамо да чувамо нашу политику која мора да буде независна. Ако више не будемо то могли, ја ћу доћи и рећи да не можемо више то да издржимо. Нећу да се кријем. Али то је дискутабилна ствар, не зато што припремам терен, већ зато је то објективно јесте политичка ствар коју можете да тумачите и на један и на други начин. Ми смо изабрали овај пут. Сматрали смо да је то пут самосталне и независне Србије, која треба да доноси одлуке у складу са оним што се њој дешавало у прошлости и у складу са оним што имамо око КиМ и многих других питања“, рекао је Вучић.

14:36

Стефановић (ССП): Никоме ништа неће донети олимпијада тешких речи, тражимо да се не призна Косово

Народни посланик испред “Уједињених” Борко Стефановић рекао је да посланицима у Скупштини да никоме ништа добро неће донети „олимпијада тешких речи“ током заседања.

“Оно што данас причамо, мислим да је то двосекли мач. Говорим у име Странке слободе и правде која никада није вређала породице неких других. Захтевам од вас председниче Скупшине да не генерализујете. Никоме неће бити боље ако се овде настави олимпијада тешких увреда, речи, бесмислица, бацања камена са рамена. Коме то доноси нешто добро? Стојимо потпуно супротно свему што говори СНС“, рекао је Стефановић и додао:

„Лоша је политика хвалити си се не увођењем санкција Русији, довели смо Србију у тежу ситуацију, по нашем мишљењу. Дакле, 2022. године, после кампање имамо рат у Украјини и ужасну ситуацију коју је Србија осудила, што је добро. Са друге стране, имамо инфлацију од 15 одсто, пад у грађевинарству, само за камату ћемо дати ове године милијарду и 200 милиона евра. Да ли је томе крива Украјина? Крива јесте једним делом, али и лоша политика и катастрофални кадрови које сте поставили… Тражимо да се не призна независност Косова“, рекао је Стефановић.

14:18

„Лепомире, седите молим вас“: Вучић бранио глумца који му се шлихтао, па напао Срђана Миливојевића

14:17

Овако се нико никад није шлихтао Вучићу

Глумац и народни посланик Лепомир Ивковић обратио се први пут у Скупштини, а његов говор, по свему судећи, дуго ће се памтити због начина како се додворавао свом шефу Александру Вучићу.

„Госпођа Рагуш је рекла да је председник Вучић најбољи председник или владар Србије у задњих неколико деценија. Имао сам прилику да у једној телевизијској емисији да га упоредим са знаменитим српским владарима, рекавши да би у њихово време он био раван њима, а сам Бог зна да ли би се они могли мерити с њим у данашање време. И погрешио сам, извињавам се свима. Не би Вучић био раван њима, него би у њихово време био бољи“, рекао је Ивковић, између осталог.

14:16

Вучић одговорио Миливојевићу

„Мислио сам и да се не осврћем на излагања неких од претходника, али ћу искористити прилику да говорим о неким озбиљним стварима на основу бесмислица које су изговорили. Чули сте од бар неколико говорника ‘а зашто си Вучићу дошао?’. Зато што сте ме ви звали, зато што сте доносили заједничка саопштења у којим асте тражили седницу скупштине. Милите да сам чуо неку лепу реч о себи, да је лепо чути увреде да си криминалац, мајмун, лудак, овакав, онакав… Лепомире слушао сам вас малопре“, рекао је Вучић а онда се обратио Миливојевићу: „А шта је вама смешно? Да нисте ви Лепомир Ивковић, велики срспки глумац? Познати по томе што су сви ветеринари лудели, док сте имали продавницу пљескавица, јурећи кучиће да би их сачували, да остану у животу и сад бви објашњавате то све… Кажете ситуација је апокалиптична и погубна зато што мрзим Србију. Србију волим највише на свету, могу то да упоредим једино с љубављу према деци и ничиме друго“, рекао је Вучић у одговору Миливојевићу.

Срђан Миливојевић и Александар Вучић Фото:А.К./АТАИмагес, Горан Срданов/Нова.рс
Он је рекао да је лаж да се напио од среће кад је извршен атентат на Зорана Ђинђића, те да је неко намерно погрешно интерпретирао његов прислушкивани разговор са председником СРС, Војиславом Шешељем.

13:53

Бечић гледа серију, брига га за Вучића

Иако је председник Србије неретко у јавности говорио да највише мрзи људе који касне и да је немилосрдан према напредњацима који не умеју да поштују време, али шта рећи за напредњаке који „не прате на часу“.

Бивши потпредседник Скупштине и актуелни посланик Игор Бечић током заседања ком присуствује и Вучић, време за расправу користи да гледа серију и држи слушалице у ушима. Наравно, када је то неопходно аплаудира и кроз осмех наставља да гледа своју серију.

13:25

Миливојевићев говор излудео напредњаке

Посланик Демократске странке Срђан Миливојевић питао је Вучића због чега је дошао у Скупштину, наводећи да је Вучићу фотеља битнија од отаџбине, грађана, Устава и интераса земље.

„Како вам је, уместо Косова најскупља српска реч постала чопор. А вођа чопора – још скупља“, рекао је Миливојевић Вучићу.

Док Миливојевић говори, напредњаци неконтролисано вичу и због тога је веома тешко пратити у преносу шта говори народни посланик Демократске странке.

12:50

Вучић Ћути: Уништена је земља због ваших бесмислица

Одговарајући Јовановићу, Вучић је рекао да је радом обавештајних агенција угрожена Србија.

„Уништили сте Србију, и ми са вама, слушајући ваше бесмислице о литијуму. Сви смо насели на пропагндне, али и озбиљне послове страних обавештајних агенције. Тиме смо угрозили нашу земљу и у најбољем случају одложили то за 2,3,4 године, а плашим се заувек, нешто што би био огроман приход Републике Србије. Уништили смо то захваљујући похлепи појединаца који су финансирани споља – од Рокфелера, до неких других невладиних организација“, рекао је Вучић.

12:46

Ћута у окршају с Вучићем

„Мистер президент имам један предлог за вас пошто увек говорите истину да се овде донесе један детектор лажи и да се прикључите на њега, да видимо шта ће да се деси са детектором, да ли ће да преживи“, почео је свој говор у Скупштини Александар Јовановић Ћута.

Након што га је Орлић прекинуо, Јовановић је рекао:

„Молим вас да умирите ваше робове овде. Да се вратимо на тему… Овде је реч о Косову и Метохији. Преговара се нешто мање од 20 година. Преговарали су неки овде присутни, неки нису, преговарао је Борко Стефановић, Ивица Дачић, Вук Јеремић, преговарали сте ви и сад преговарате председниче… И где смо сада? Нисте добро преговарали, јер након скоро 20 година ево где смо сад, у деведесетим. Поново нам се прети санкцијама, изолацијом, а овде испред Скупштине јуче је био један мањи скуп. Прети нам се контрамитингом, ви зовете ваше одборе да се спреме за митинг подршке.

Након довикивања шефа посланичке групе Миленка Јованова, копредседник Заједно је рекао Орлићу:

„Ја вас молим да овог роба Александра Вучића, Миленка Јованова, умирите. Хоћеш ли да ућитиш? Нећеш? Добро, онда настави да урлаш“ рекао је Јовановић и наставио:

„А шта се дешавало у задњих 20 година, видели смо јуче Вук Јеремић издајник, Александар Вучић издајник, Ивица Дачић издајник, сви издајници. Оптужујете једни друге за издају. Гледао сам много представа у животу, али фарсу као јуче никад нисам видео. Они вам говоре да сте издајници, ви сте као патриоте, па кога ви фолирате овде? Грађани, то је јуче служило само да вам се огади скупштина, пошто је циљ да се избрише разлика између Фарме и Скупштине. И то ви упорно радите.

12:29

Обрадовић и Орлић у окршају: „Немој да се правиш луд“

Након говору председника Србије, посланик Двери Бошко Обрадовић и председник Скупштине Владимир Орлић ушли су у окршај због тога што Орлић није желео да омогући Костићу да реплицира Вучићу.

„Немој да се правиш луд… Ево да видимо ко прави проблеме овде“, поручио је Обрадовић Орлићу уз опаску да му је чак и Вучић рекао да да реплику Костићу.

12:18

Ћута поручио Јованову: Хочеш ли да учутиш више?

Народни посланик Александар Јовановић Ћута поручио је председнику Александру Вучићу да је много представа у животу погледао, али онакву фарсу као јуче не.

„Грађани, ви који сте јуче гледали седницу то је само послужило да вам се огади седница. Косово и Метохија су огледало нашег друштва…“, рекао је Јовановић.

У једном тренутку Јовановић се обратио и шефу посланичке групе СНС Миленку Јованову и упитао га хоће ли да ућути више.

„Хоћеш ли човече да ућутиш више?, рекао је Ћута.

11:53

Вучић каже да Руси помажу Двери

Вучић је рекао да су геополитичке околности за Србију најлошије у последњих 10-15 година.

„Шта се променило – ништа, осим што је теже и лошије за нас. Што се институционалне сарадње тиче, био сам једини који се срео са министром Лавровим у септембру месецу у УН. Због тога сам био оштро критикован свуда на Западу. Шта је то што ми тачно замерате? Ја сам се с њим лично срео? Шта је проблем, шта ми замерате ту? Мислите ли да треба да излажемо Србију притиску и да то радимо сваки дан? Што ‘помажете’ држави на такав начин? Шта смо ми урадили против руских интереса што седимо и трпимо? Не мешамо се у њихове сукобе. Сваки дан гледам на Телеграм мрежама приче о српским добровољцима? Што рушите српске законе? Јесам ли им некада замерио што вас помажу, а ја никад нисам у животу позвао Наваљног или никог другог. Па, нисам. Али само разлика између мене и вас је што ја поштујем Русију, а не служим Русији, већ Србији“, рекао је Вучић.