Прочитај ми чланак

„Вучић се осећа несигурно, жели да покаже моћ митингом“

0

Заказивањем митинга у Београду Александар Вучић жели да демонстрира моћ, која је заправо производ његове немоћи. Он се осећа несигурно после трагедија које су се десиле прошле недеље, оценио је у разговору за портал Н1 професор Факултета политичких наука Чедомир Чупић.

Чупић је за Н1 рекао да је тај Вучићев потез последица стања које показују његова истраживања, које председник Србије и Српске напредне странке, додаје Чупић, свакодневно прати.

Foto: print screen Pink

– Очигледно је да му се ипак дешава нешто што је по њега неповољно, због чега он покушава да направи неку врсту саборности и да тако одговори на заказани скуп опозиције у петак, који би могао да буде огроман и да прерасте у неке озбиљне протесте, Вучић већ сада ствара једну психолошку препреку и жели да покаже јавности да је већина грађана Србије за њега. Наравно, то су они који за њега гласају и које ће он довести аутобусима у Београд – уверен је Чупић.

Вучићеве речи да на скуп у Београду позива целу Србију, Чупић види као сигуран знак да ће лидер СНС ангажовати комплетну инфраструктуру власти, где ће „свака општина вероватно добити број људи које треба да доведе“.

– На крају крајева, председник државе и премијерка нису смели ни да се појаве испред школе која је од њих удаљена свега 300-400 метара, да изјаве саучешће представницима школе, родитељима, да се упишу у књигу жалости. То говори да он има велики осећај панике јер би један председник који себе сматра председником свих грађана без пардона дошао на место трагедије, као што то чине сви председници на свету када се догоди тако нешто – закључује Чупић.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић најавио је да ће 26. маја организовати „највећи скуп икада одржан у Србији“ испред Народне скупштине или на Тргу Републике у Београду.