Прочитај ми чланак

Вучић се обрушио на новинаре: Јовањица није афера

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је држава разрешила "аферу Јовањица", тако што је похапсила одговорне и поручио европским званичницима да не могу "лажима да остварују политички профит па макар били из Европског парламента".

Вучић је новинарима поводом амандмана на извештај посланика Европског парламента Владимира Билчика у којем се каже да Србија треба да реши афере Крушик, Јовањица и Телеком Србија, рекао да афера нема и да не може афера да се гледа као кад се „појаве двојица па измишљају, а онда изгубе на суду“.

– Шта је афера у Јовањици? Ви мислите да лажима може да остварује политички профит, па макар био из Европске комисије – рекао је Вучић и додао да су такве вести у рангу са оном „да је убио сопствено дете“.

Он је неколико пута питање упутио новинарки Н1, али јој није било дозвољено да одговори.

Када је реч о Телекому, он је рекао да је престало уништавање те компаније зарад интереса власника телевизије Н1 и других тајкуна.

– Нећу пред странцима да говорим о томе. Телеком је 15 година разаран да би двојица била богатија – рекао је Вучић.

На питање о преговорима са Приштином и изјавама лидера Самоопредељења да ће разговарати са Србима са Косова, Вучић је рекао да „свако ради свој посао“, али да Срби са Косова освоје 95 посто гласова а не два одсто.

Председник Србије је рекао да Курти може да „купи неке попут Раде Трајковић“, али не може да купи 95 одсто Срба.

На питање о филму „Дара из Јасеновца“ Вучић је одговорио да се њему филм свидео иако је тежак и поновио да је снимљен на његову иницијативу те да је на то поносан.