Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ СЕ ЈУНАЧИ: Бошко се тресао као прут кад сам му пришао у Скупштини!

0

Председник Србије Александар Вучић гостује у Јутарњем програму Прве телевизије где одоговара на питања у вези са актуелним темама.

О афери у фабрици Крушик каже да је измишљена прича везана за министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића, те да он не може бити узбуњивач.

– Они се бахато понашају према свима који им се супростављају. Ја да плаћам рекет некоме да ме не би нападао. Каже да му дам пола милиона за нешто, јеси ти луд? Чекам га да дође са Балија господин – казао је Вучић о Сергеју Трифуновићу.

Вучић је казао да нема проблем са бојкотом избора које су најавиле поједине опозиционе странке, али да би људи тада видели колико им је подршка опала.

– Синиша Мали ће ових дана изаћи са конкретним подацима ко је од спортских клубова добио колико новца и кога подржавамо, а кога не – рекао је он.

Председник о увредама опозиције

Вучић је о претњи лидера Двери Бошка Обрадовића казао да му не пада на памет да му одговори Обрадовићевим речима.

– Све што тај човек ради можете да видите само у томе што је Хитлер радио 1933. године. Ђубре издајничко сам због тога што сам Косово које је прогласило независност у њихово време успео да вратим за преговарачки сто, што обележавамо НАТО агресију, што се сећамо жртава Јасеновца, што се не плашим да нашу земљу браним и у региону и у свету за улогу девдесетих – рекао је Вучић.

Он је додао да је видео како се Бошко Обрадовић тресао као прут кад му је пришао испред Скупштине Србије.

– Недопустиво је да новинаре називате проституткама. Њихов проблем са мном је то што се ниједног секунда не плашим њих. Србија никада неће дозволити да фашизам нарасте из тог корова. Немате право да жене називате ку*вама јер су поставиле питање које се вама не свиђа – рекао је Вучић.

Према његовим речима, напад на новинарку Наташу Јеремић је било саркастично саопштење Миленка Јованова изазвано речима њеног супруга и лидера Народне странке Вука Јеремића.

Он је упитао када је била добра атмосфера у српском друштву од Првог српског устанка и када су то Срби били задовољни влашћу.

– Морају да постоје основна демократска правила, поштовање једних и других, ту морам да признам да ту има и наше кривице и ниподаштавања. Ми који представљамо огромну већину изложени смо свакодневном терору оних који вам не могу ништа. Сваке суботе пуштамо њих 650 да блокирају град, реците нам шта још желите од нас – упитао је он.

О Аљбину Куртију

Према Вучићевим речима, Аљбин Курти је веома опасан човек.

– Албанци праве ужасне грешке, нервозни су, виде да им не иде како су планирали. Данас они проналазе Раду Трајковић и Ненада Рашића иако њих има један или два одсто. Неће да раде са онима који заиста представљају српски народ. Што се тиче тровања, то је једно од најглупљих фарси – казао је Вучић.

Вучић је рекао да је била инфекција због гласова Српске листе, а друга јер су правили рачунице да ли да убаце Пацолијеву странку или не.

– То су биле те две инфекције које су навеле Албанце на то. Сад ћуте као заливени. То је све била будалаштина и измишљотина, значи да су нервозни и да су веома опасни и спремни на све – казао је Вучић.

– Успели смо да вратимо питање Косова на велика врата, када је за многе то питање било завршено – рекао је Вучић.

Он је истакао да је у нашој јавности увек лакше бити против, а не понудити ништа.

– Слушао сам глупости и нападе свих могућих о разграничењу, а немају појма ста говоре – приметио је Вучић.

– Људима је најлакше да кажу “ми смо против поделе или разграничења“, а ко нам је нудио? Нико никада нам није нудио разграничење, јер је за њих Косово целовито, независно и тачка – рекао је српски председник.

То што ми Срби себе доживљавамо као светску силу, то, каже, показује колико смо несвесни своје ситуације и не разумемо да нисмо сами на свету и ста се догодило 99, 2010, 2011…2012…“.

– Ми смо подигли углед земље у свету и успели да вратимо питање КиМ, али немојте да будете оптимисти да су наши изгледи превелики – поручио је Вучић.

Разговор са Гренелом

О посети специјалног изасланика САД Ричарда Гренела у Србији рекао је да је имао потребу да сам направи белешке после тог састанка у Београду као и да ће његове белешке остати следећем председнику Србије како би могао да сагледа целокупну ситуацију.

– То је за мене био важан састанак, а да ли сам срећан исходом како га виде Американци, не бих да коментаришем. Помажемо и кад нам уведу санкције и тотални ембарго на робу из Србије, ми помажемо нашем народу који чува тамо своје огњиште. Ја сам разумео шта су америчка и европска идеја о Косову и Метохији, да ли сам срећан због тих идеја, само ћу слегнути раменима – рекао је Вучић.

Војска, наоружање и посета Дмитрија Медведева

– Ја сам задовољан што имамо веома добре односе са Русијом. Ми смо мала земља а Русија је велика сила. Мислим да су нам односи поверења на највишем нивоу у највећем делу мислимо исто. Јуче смо потписали неколико важних споразума, Ваљево -Врдница пруга коју ћемо имати за 3 или 4 године до црногорске границе, практично нову, краће ћете путовати, много споразума смо потписали. Поново смо разговарали о војнотехничкој сарадњи. Медвдев је рекао да се много и Београд променио, да је лепши град, да је много тога урађено – рекао је председник.

– Пре шест година држали смо први авио митинг, имали смо један хеликоптер 29 и два авиона 21. Људи данас виде ту разлику, војска вам је као политика. Играте шах на истој табли, нису то непријатељи, али су противници. Морате да имате нешто чиме се браните и да имате добру стратегију за напад. Ми много новца издвајамо за нашу војску, ојачавамо наше капацитете, не зато што се спремамо за рат. Наоружава се и регион – објаснио је председник Србије.

Вучић је казао да Србија прати наоружавање земаља у региону, да зна ко наоружава Албанце, али да је Румунија највећа сила на Балкану.

– Више нема једног светског полицајца, имате више играча. Данас ћете имати много регионалних малих сукоба, па нећете имати само Кину, Америку и Русију, него просто много посебних сила од Јапана до појединих земаља у Индо-Кини. Сви брину за себе и нема више те врсте уједињености, као што је нас напало 19 земаља. Ми не смемо да будемо слаби, јер увек ће неко наћи Лајбницов довољан разлог да нас нападне. Ми не смемо да будемо Бамби по том питању – рекао је Вучић.

Како одговара на поруке Аљбина Куртија да ће Приштина решити проблем присуства Србије на северу Косова и Метохије? Постоји ли опасност да тензије у региону прерасту у сукобе? Шта је у Београд донео Медведев и о чему ће у Москви разговарати са Путином?

Смета ли му поређење са Виктором Орбаном? Шта могу да очекују пензионери? Колика ће бити просечна плата до краја године? Какав је његов одговор лидерима опозиције који га оптужују за издају и прете хапшењем?

                 ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!