Вучић: Резултат испод 48,2 одсто неуспех за напредњаке, биће санкција

0

Председник Српске напредне странке Алексндар Вучић изјавио је на Главном одбору СНС-а да тачно зна какво ће решење за Косово бити понуђено Србији, као и да неће прихватити оно што би "била срамота Србије или понижавање Србије". Вучић је напредњацима поручио да морају да раде више него раније, додајући да је сваки резултат који би био испод 48,2 одсто освојених гласова на парламентарним изборима, за напредњаке неуспех и да ће сносити санкције.

Члановима странке Вучић је поручио да не жели да слуша „како је бојкот (опозиционих странака) пропао и да хоће да победе оне који СНС-у одузимају гласове“.

Вучић је на отварању седнице Главног одбора СНС у Комбанк дворани, којој присуствује неколико стотина чланова ГО СНС и чланова општинских одбора, рекао да га „не интересује колико ће гласова да му донесу и да га не интересује да му кажу да су победили бојкоташе“, већ да је сваки резултат који је испод онога који је остварен на изборима 2016. године – 48,2 одсто гласова за СНС лош, односно да није довољан, и да ће неко, ако до таквог резултата додје, сносити одговорност.

„Готово је четири године прошло од претходних парламентарних избора, прошли смо кроз тешко време од 2016. године када смо се обраћали народу. У овом периоду смо показали колико борбеношћу, великим трудом и ангажовањем може да се промени. Довели смо земљу до тога да први пут у децембру 2019. године, а сутра и званично, по европским правилима, просечна плата је 510 евра“, казао је Вучић.

Вучић, који је и председник Србије, рекао је да се на прелиминарном списку од 150 људи налазе чак 83 имена оних који никада нису били на изборној листи СНС, као и да ће од тога бити 30 лидера СНС академије за младе, од чега ће њих 20 бити у Скупштини.

Рекао је и да ће СНС на изборе изаћи заједно са Расимом Љајићем, Миланом Кркобабићем, Богољубом Карићем и Александром Вулином.

Знам тачно какво ће нам решење за Косово понудити

Вучић је казао и да „неки маштају да ће мало да подвикну“ и да ће српска власт због тога признати независност Косова и додао да су се „грдно преварили“.

„Знам сваког човека у свету који о нечему одлучује шта мисли о решавању Косова. Не постоји ниједан важан човек ког нисам срео и за ког не знам шта мисли. И тачно знам како изгледа то што ће да нам ставе, плус-минус једну црту, једну тачку, како хоћете. Тачно знам како ће да буде – да нам ставе нешто што не можемо да прихватимо, а са друге стране, што не бисте смели да одбијете. И тад не брините, тад ћу да урадим оно што је најбоље за Србију, али свакако нећу да прихватим оно што би била срамота Србије или понижавање Србије“, поручио је Вучић.

Рекао је и да је СНС земљу од руба пропасти и банкротства довела до просечне плате од 510 евра у децембру 2019. године. Оценио је и да је бојкот опозиције пропао, а од чланова СНС-а затражио је да на изборима обезбеде више гласова него 2016.

Вучић је поручио да га интерсује колико свако од напредњака може донети гласова на предстојећим изборима и затражио да иду „од врата до рата, од куће до куће“ и покажу шта су урадили. Говор Вучића је трајао нешто мање од сат времена, а напредњаке је позвао да раде више него раније.

Швајцарски модел за пензије може, али „плус плус“

Вучић је оценио и да садашњи систем обрачуна пензија није добар и да ће предложити швајцарски модел „плус плус“, како би се пензионерима омогућио већи раст примања.

Најавио је да ће те могућности ускоро размотрити са премијерком Аном Брнабић, министром финансија Синишом Малим и министром за регинални развој и лидером Партије уједињених пензионера Србије Миланом Кркобабићем.

Швајцарски модел може, али „плус плус“, како бисмо добили значајније повећање него сада, а да тиме не оптеретимо ни јавни дуг ни будућност наше деце, рекао је Вучић.

Он је нагласио како пензионерима „никад неће заборавити“ да су, верујући у Србију, поднели највећи терет реформи и да је сад дошло време кад се „знањем и дисциплином“ излази из кризе, што омогућава да се ради на повећању пензија и плата.

Кога брига за диплому, битно је знање

Вучић је казао и да је за СНС у кампањи „важно да говори људима о унапређењу нашег образовања, како државног тако и приватног, да нам не буду приватни универзитети места где се лако добија диплома“.

„Кога брига за диплому, битно је знање“, поручио је Вучић и додао да је за будућност Србије важно дуално образовање, које може да обезбеди кадрове какви су потребни тржишту рада.

„Градимо више него икада. Није питање имамо ли машина, а имамо их све мање, већ имамо ли довољно радника, а немамо их довољно. Најбрже напредује (градилиште) ‘Дедиње 2’, зато што тамо раде страни радници. Свуда се мучимо, нема довољно српских радника. Немамо довољно занатлија, немамо довољно људи који могу да раде, то ћемо морати да мењамо“, казао је Вучић.

Он је рекао да у предизборну кампању СНС „неће ићи са предлозима за ленчарење“.

„Није политика СНС не радите недељом, суботом, петком, четвртком“, рекао је Вучић и додао да је његов предлог бирачима да „раде што више могу“.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!