Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА ЕРДОГАНОМ: 12. јуна присуствује отварању гасовода у Турској

0

Они су се сагласили да се односи успешно развијају, али и да заједничким напорима могу да се постигну још бољи резултати

Председник Србије Александар Вучић и турски председник Реџеп Таип Ердоган сагласили су се да се односи две земље успешно развијају и да могу бити још бољи, а Вучић је прихватио позив турског председника да 12. јуна присуствује свечаном отварању гасовода ТАНАП.

Харадинај изнео опасне намере: У 2018. години формирамо косовску војску

Вучић је разговарао телефоном са турским председником Ердоганом, а у дугом и пријатељском разговору размотрили су економске и политичке односе Србије и Турске, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

Они су се сагласили да се односи успешно развијају, али и да заједничким напорима могу да се постигну још бољи резултати.

Председник Ердоган упутио је позив Вучићу да 12. јуна присуствује великој манифестацији – свечаном отварању гасовода ТАНАП, која ће се одржати у граду Ескишехиру, што је председник Србије прихватио.

Он је замолио председника Ердогана да подстакне и подржи турске инвеститоре да улажу у Србији, наводи се у саопштењу.

Вучић је у Турској боравио пре само нешто више од месец дана 6. и 7. маја, када је изјавио да је управо турски лидер најзаслужнији за вртоглави успон сарадње две земље и указао да је Турска највећа сила на Балкану, као и колики значај има за нашу земљу.

Вучић је тада изјавио да је Ердоган позвао све инвеститоре из његове земље да улажу у Србију што је више могуће и да су те његове речи охрабрујуће, тако да очекујемо што више турских инвеститора у Србији.

Ердоган је рекао да је циљ његове земље размена са Србијом вредна пет милијарди долара, те поручио да ће радити и даље на јачању стабилности и мира на Балкану, упркос онима којима то смета.

Током дводневне посете у Анкари је потписано више споразума о сарадњи између Србије и Турске.