Прочитај ми чланак

Вучић: Расписани парламентарни избори, желим свима успех

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће парламентарне изборе расписати за 26. април и да ће то бити једна од најдужих изборних кампања.

„Биће довољно времена да сви представе своје програме, желим свима успех, не могу сада да говорим као страначки функционер“, рекао је Вучић, током обраћања у згради Председништва.

Он је навео да ће „наравно, бити повишених тонова и страсти, увек их је било, али је важно да све протекне у демократској атмосфери и у миру“.

Вучић је раније изјавио да ће СНС пробати за једно поподне да скупи потписе и да већ наредног дана преда листу РИК-у.

„У првих двадесет места на листи је једанаест, дванаест врло младих и нових лица за које не знате али ћете их упознати“, рекао је Вучић за Телевизију Пинк, најављујући и да ће бити великих промена међу министрима.

Он је рекао да су то велике, „тектонске“ премене у странци и парламенету, јер ће та нова, млада лица бити посланици.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић расписала је изборе за одборнике скупштина градова и скупштина општина за 26. април, док је председник Скупштине Београда Никола Никодијевић расписао је изборе за одборнике у свих 17 градских општина Београда за 26. април.

Председник Скупштине града Ниша Раде Рајковић такође је данас расписао изборе за одборнике свих пет градских општина за 26. април.

Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор расписао је изборе покрајинске изборе за недељу, 26. април.