Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Путин је једном примио од мене поклон без безбедносне провере

0

Председник Србије Александар Вучић рекао је да у овом тренутку не види статусно решење косовског питања које би Србија прихватила и подвукао да га нико није понудио.

На констатацију да постоје два америчка изасланика за косовско питање, и да сада и ЕУ најављује свог, Вучић је казао да не зна шта ће и ко ће бити.

„Сумњам и песимистичан сам по питању договора. Увек ћемо бити за компромис, али ја га не видим у овом тренутку”, нагласио је Вучић.

Казао је да ће ускоро имати телефонски, а можда и директан, разговор са немачком канцеларком Ангелом Меркел.

Подсетио је да ће се видети и са шефом руске државе Владимиром Путином, за којег каже да верује да ће бити искрен и пријатељски сусрет, подсећајући да је Путин једном ранијом приликом примио од њега, без икакве безбедносне провере, поклон, што иначе никада не ради.

„Верујем да ћемо умети да наставимо најбоље односе између наших земаља”, каже.

„Након тих разговора знаћу нешто више. Мислим да имају идеје како неки други планирају да решавају то питање, ја што сам добио од наших служби не видим решење и не мислим да смо близу”, додао је он.

Вучић је истакао да су разговори увек могући.

„И када водите рат морате да водите разговоре како би га завршили. Увек су бољи и лековитији разговори. Али када причамо о статусном решењу који би Србија прихватила ја га не видим и нико нам није ни понудио. Меркелова ми је поштено рекла „не видим никакву алтернативу за тебе – чувај мир и стабилност”, а ја сам јој рекао да ћу то да радим“; нагласио је он, преноси Танјуг.

Нека се стиде они који разарају своју државу

Нека се стиде они који разарају и уништавају своју земљу, поручио је председник Србије Александар Вучић говорећи о оптужбама које су стигле у дану када је објављен снимак о обавештајној афери.

„Ви у том дану када се појаве снимци, ви казете да сте криви јер сте убијали некога негде… Како вас није стид да то радите својој земљи, како можете да радите то својој земљи?”, указао је Вучић на тв Хепи.

Он је додао да то неће да ради један Драган Шутановац, иначе његов политички противник, јер је био у том послу и зна шта то значи.

„То се не ради, не иди против своје земље, не уништава своје фабрике због неких малих интереса, немој то да радиш”, истакао је Вучић.

Он је додао да једино што га интересује јесте да продајемо и производимо оружје што висе.

„То није бурек, то је оружје, па наравно да ће негде да се појави”, истакао је он додајући да Србија има транспарентнији систем процедуре од Француске и многих других земаља, као и да не смемо да се играмо са тим.

„Ако Америка и Русија продају Саудијској Арабији, па што не би и Србија, због чега”, упитао је наводећи да смо продали „норе”, за десетине милиона евра Кипру.

Истиче да је некоме у интересу да ослаби наменску индустрију и снагу српске државе.

„Хоћете да кажете да нама не треба оружје и да га не правимо. Ми ћемо тиме да уништимо 25.000 радних места и своју војску”, истакао је Вучић додајући да се после много година војска гради и побољшава њен углед.

Напомиње да сада војници имају више пари чизама и униформи, а некада нису имали скоро ништа. „Српски војник је као Рамбо”, закључио је Вучић.

Он је поновио да не може да разуме различите лажи које стижу, а имате 500 000 профила.

Нека оду да пронађу моја поља марихуане и све друго, поручио је, преноси Танјуг.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!