Прочитај ми чланак

Вучић први пут о геј члановима своје породице и сарадницима

0

Председник Србије Александар Вучић осврнуо се на изјаву патријарха СПЦ Порфирија, који је недавно изјавио, поводом одржавања Европрајда, да се “зло не лечи”. Он је рекао да не мисли да поглавар цркве има лош однос према било коме. Шеф српске државе је рекао да у широј породици и међу сарадницима има припадника геј популације.

Вучић је данас, након седнице Савета за националну безбедност, рекао да ће МУП одлучити 96 сати пре одржавања шетње за Европрајд о томе да ли ће окупљање бити дозвољено. Вучић је упитан током конференције да прокоментарише изјаву патријарха Порфирија о томе да се „зло не лечи“.

“А што се тиче зла… Знате да мислимо о Ани Брнабић да је зло, она не би била овде. Реч је о дивној способној жени. Ја имам у широј породици једну дивну жену која је геј и ни за шта у свету је не бих мењао. Мислим да је предивна и предобра, не мислим да је било какво зло. Толико је добра да ми није лако да пронађем бољу”, навео је он и додао да су многи његови сарадници хомосексуалци.

“Они ми помажу толико да то нисам у стању да вам кажем. Шта треба? Да их разликујем и да не прихватим њихову помоћ и подршку. Ја не могу да мислим да су они зло”, рекао је Вучић.