Прочитај ми чланак

Вучић против Стефановића (5) Куму Папићу од Неше кеш, колица…

0

Сукоб и медијска подметања два клана избацила су на површину Александра Папића, до пре неколико месеци апсолутно непознатог бизнисмена родом из Прибоја. Наиме, док се Вучић борио да по сваку цену оде у Црну Гору, Српски телеграф је Папића ставио у текст о умешаности полиције у нарко бизнис и везама са "Јовањицом".

Неки тај текст приписују нервози Вучића у тим данима јер док се борио да оде у Црну Гору, његови сарадници и кумови од Биљане Поповић Ивковић, Славише Кокезе, па до Звонка Веселиновића и Николе Петровића, шепурили су се по, како је писао Информер, Карибима, Абу Дабију, Дубаију…

Истина је да је нервозу повећало и откриће Директно.рс да је Вучић био ван земље за Нову годину, као и да је летео приватним авионима за које је морао да потроши целу годишњу плату. Да ли је узео кеш кредит или је платио на неки други начин, за сада није познато. Али, наши извори кажу, да нервоза коју је Вучић испољавао тих дана није разлог за пуштање тако очигледних медијских напада на Небојшу Стефановића, већ да је то део озбиљног плана који се спроводи већ годину дана.

Да је тако, говори и податак да је на састанку одржаном пре неколико дана, Вучић озбиљно замерио Стефановићу како МУП не ради свој посао и како навијачке групе харају по Србији. Вучић је то говорио због снимка на коме Вељко Беливук и његова екипа малтретирају Радета Петровића. Наравно да је Беливук радио по Вучићевом налогу како би престало скандирање „Вучићу, педеру“ на Партизановим утакмицама, али то није сметало председнику Србије да формално апсолутно исправно критикује министра полиције како не ради како треба.

Осим лошег рада када су у питању навијачи, Вучић је Стефановићу замерио на активностима Александра Папића. Папић је познат као човек који је координатор свих јавних набавки у МУП-у Србије, човек који покушава да покрије умешаност Бранка Стефановића у разне афере, али и човек који је изградио право мало пословно царство, чији је део и хотел у Врњачкој Бањи за који је добио субвенцију државе. За Папића се прича да је покуповао низ познатих београдских кафића, посебно на Врачару, те да су сада његови локали попут „Привеа“ и „Моде“ која је плаћена преко милион евра.

Многи тврде да је Папић уствари Стефановић, односно да Папић служи само као покриће за министрове бизнис комбинације. Тако је још тајна ко је заиста власник виле у Атини, односно Вуљагменију, где је пре две године сада већ бивша супруга Небојше Стефановића у друштву супруге Славка Гака, градског секретара за образовање, провела цело лето. Иначе, у том делу су перјанице СНС-а покуповале читав низ вила и настао је велики проблем када је једну купио један од контроверзних српских бизнисмена у кога је пуцано пре две године. Огромна машинерија подигла се како би се он склонио са поменуте локације.

Скупоцена одела министра Стефановића, ташне од више хиљада евра са којима се сликала његова супруга, запали су за око многима у партији. По нашим сазнањима, кап која је прелила чашу је куповина јахте усидрена у Атини, за коју се тврдило да је у власништву Папића. Све је то искористио Вучић како би људе у партији окренуо против Стефановића, у чему је углавном и успео. Сам Стефановић јесте дао пуно материјала, али ништа више од неких других СНС челника, тако да напад Вучића на њега нема везе са драстичном променом материјалног стања Стефановића, јер се то види код свих напредњачких функционера, већ са опсесивном потребом Вучића да контролише све 100 одсто. А Стефановић је пружао отпор у томе…

Шпанска серија се наставља. Стефановић је после напада на Папића и Миленковића рекао сарадницима да се неће предати без борбе и очекују се нови потези. Један од њих је хапшење једног од директора железнице због, за српске услове, смешног мита од 10.000 евра. Када су се појавили текстови у таблоидима одобрени, као и сви остали, од стране Вучића, у којима се тврди да иза крађе у железници стоји Зорана Михајловић, позадина хапшења је постала јаснија.

Дани и месеци пред нама ће донети нове наставке ове српске криминалне сапунице…