Прочитај ми чланак

Вучић простачки напао владику Григорија, оптужио га да лаже и да ради за опозицију

0

Председник Србије Александар Вучић, на конференцији за медије, искористио је прилику да, између осталог, одговори епсикопу Диселдорфа и Немачке Григорију, који је у једном интервјуу наводно истакао да је Вучић на Ђукановићевој страни и да је један од криваца за споран Закон о слободи вероисповести.

На питање новинара како коментарише речи владике Григорија да је први човек Србије на почетку кризе у Црној Гори био на страни Мила Ђукановића и његових идеја о спорном црногорском закону, Вучић је одговорио да му је „увек било тешко да одговара онима који се не баве политиком или се њоме баве у мантији“.

PRINTSCREEN N1

– Увек је тешко људима у политици да одговарају онима који тобоже нису у политици, али пошто се он само бави политком, морам да кажем да је изрекао ноторну неистину, да не употребим тежу реч. Никада нисмо подржавали доношење Закона о слободи вероисповести – рекао је Вучић, а потом наставио у истом тону, не пропустивши прилику да помене и поједине лидере Савеза за Србију, па и оне који то нису.

– Нико не прогони владику Григорија. Он је важан Млађи Ђорђевићу, Бошку Обрадовићу и Драгану Ђиласу који нападају мене свакодневно, али када немате аргумената, онда је лаж за неког повољна околност да покуша да искористи своје политичке циљеве. Немам ништа против његових политичких циљева, али не би било згорег да то не чини у мантији, али и на то сам научио – казао је Вучић.

Искористио је прилику и да се похвали детаљима о финансијској помоћи Српској православној цркви у Црној Гори, само није био сигуран да ли је „дао више новца“ од власти од 1990. на овамо или од 1945. године. На крају се, ипак, одлучио за ово друго.

– Подржавам опстанак српске цркве у Црној Гори, а опстанак никада није био угрожен. Пружили смо финансијску подршку цркви више него било која друга државна власт од 1990-тих. Или баш ако хоћете, било која власт од 1945. године – закључио је.