Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ прогласио ВАНРЕДНО СТАЊЕ, војска чува болнице, донет још низ мера (ВИДЕО)

0

Од понедељка (16. марта) затвара се све и стаје живот да би победио живот, рекао је Председник у обраћању нацији поводом корона вируса, од школа и обданишта до теретана и најавио скраћено радно време ресторана, кафана. Школски програм ће се организовати и реализовати путем РТС-а јер постоји могућност да до краја школске године школе остану затворене. Продавнице и апотеке ће бити отворене и добро снабдевене.

Ванредне мере ће пре свега бити примењене према пензионерима, односно најстаријој популацији, рекао је Председник Србије у обраћању јавности.

Вучић је рекао да „воли и моли“ најстарије да не излазе из кућа јер су нарочито угрожени од корона вируса, нарочито у градским срединама.

Такође, најавио је да ће, у зависности од ситуације, можда прогласити и меру карантина за све становнике (а ту меру је већ прогласило неколико земаља у Европи).

Што се тиче снабдевања, Вучић је нагласио да је потрошња у Србији увећана за 100 одсто иако немамо проблема са снабдевањем, продавнице ће остати отворене.

“ Помоћ очекујемо само од Кине, упитио сам писмо председнику Сију, назвао га и братом, не само пријатељем. Замолио сам га, гарантујући вековно челично пријатељство са малом Србијом, тражили смо све од Кине, чак и да пошаљу лекаре јер наши већпостају уморни. Ми не можемо више ни да увеземо робу или медицинску опрему јер немају ни они довољно за себе. Војска ће од сутра чувати болнице, да бисмо спречили улаз короне. Кршење наредби о изолацији ће се одмах санкционисати са 3 године затвора, донели смо још низ мера“, рекао је Вучић.