Прочитај ми чланак

Вучић: Прогласиће ме диктатором и кренуће против мене, ако не будем послушан

0

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће наредне недеље отпочети процедура за пријем Косова у Савет Европе. Он је рекао да представници међународне заједнице, пре свега Квинте и ЕУ, очекују од њега да буде послушан и да ће у супротном предузимати акције против њега и прогласити га диктатором.

„Ја очекујем да следеће недеље уђемо у процедуру за пријем Косова у Савет Европе. Приближило се. То ће бити ириски предлог. То траје, може да траје и до годину дана, али вам је јасно какав ће исход бити. То је додатни притисак на Србију да кажу да их не интересује међународно право“, рекао је Вучић.

Foto: print screen Pink

Он је затим додао да ће према њему бити предузете одређене мере, уколико, како каже, не буде слушао.

„А ти мали Вучићу, ти ћеш у међувремену да прерастеш од ауторитарног у аутократског, а затим и у диктаторског лидера, ако не будеш слушао. Па ћемо мало да предузимамо акције против тебе, против Владе Србије, а потом и против Србије“, испричао је шеф српске државе, да би потом, почео да прича у супрлативима о самом себи.

„Неки људи живе за то да им дан дуже потраје њихово уживање, а неки за то да дуже трају у историји и да остане макар забележено шта су у једном дану рекли. Боље један дан живети као соко, него 100 година као миш. Тако да, ја немам куд да идем и да бежим и да се склањам. Нити Србија има куд. Ми имамо иза себе повеље, резолуције УН, међународно јавно право као једино оруђе на које можемо да се позивамо, као и жељу за постизање компромисног решења. А све остало што раде они, нека изволе“, казао је Вучић.