Прочитај ми чланак

Вучић признао да не зна где су десетине милиона € за Национални ватерполо центар

0

Пропагандни караван Александра Вучића стигао је данас и до Краљева. Осим стандарне приче о томе како ништа није ваљало пре њега, а сада Краљево и Србија цветају, председник се дотакао и теме Националног ватерполо центра у Врњачкој бањи. Признао да је с правом критикован јер Центар није завршен, а уложене су "десетине милиона евра", о чему је Директно.рс већ писао.

– Са правом су нас критиковали за Бању, јер смо уложили десетине милиона евра. Морамо да завршимо Национални центар за водене спортове, јер хоћу да наша деца у срцу Србије имају прилику да се припремају за велика такмичења и да нам доносе медаље и радост са такмичења – истакао је Вучић.

Осим тога, обећао је да ће и Краљевчани добити затворени базен, „како би сви људи били задовољни“.

– Краљевчани шта год им причаш смеју се само на затворени базен, иако је важнији је ауто-пут. Што се тиче базена, то је преко милијарде, али Краљево је велики град, донели смо одлуку да то радимо, само да видимо како да финансирамо – казао је он.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Подсетимо, прошло је већ пет година од када је министар спорта и омладине Вања Удовичић положио камен темељац за „Кућу нових шампиона“, односно за Национални ватерполо центар у Врњачкој Бањи, а тај објекат је израстао у коров. За то време наши ватерполисти освојили су два олимпијска злата и једно европско првенство.

Радови на центру су били започети, базени фирме „Мyртха Поолс“ из Италије су монтирани, али је, због рационализације трошкова, рок за почетак друге фазе пројекта померен тек за крај 2018. Тада је председник Србије Александар Вучић најавио да ће бити уложено додатних милион евра за покривање базена, а у септембру 2019. истакао је да ће укупна свота за улагање у покривање базена изности 1,5 милиона евра, о чему је Директно.рс већ писао.

План је да Национални ватерполо центар, када буде завршен, пре свега буде на располагању Ватерполо савезу Србије, а да у периоду у току године у којем репрезентативци неће тренирати, буде искоришћен у комерцијалне сврхе и понуђен свим другим ватерполо и пливачким екипама.

Обећавао је Вучић више пута да ће Национални центар бити завршен, па од тога није било ништа.

А они милиони евра…?